Viviane Villamont: Kisdarázs (beszélgetés)
Akit esetleg érdekel: befejeztem Az ördög parfümjét. Az írónő kiegészítette, folytatódik tovább, családjáról, harcáról a férjével.
Nem semmi ez a nő. Micsoda élete lett Kisdarázsnak.
Egyik kedvenc. Most kezdtem el Az ördög parfümjét, a Kisdarázs és a Nem akarok belehalni a szerelembe c. könyv összegyúrt, kissé átdolgozott változata.
A feddhetetlen nő pedig Villamont nagyszerű, egyben szomorú könyve, nem az író életéről szól, de hasonló stílusban íródott, nagyon jó!!!
Most olvasom újra (már nagyon sokadszor). Kaptam szülinapomra egy e-könyv olvasót, és most gyűjtöm be azokat a könyveket, amik régen megvoltak hagyományosan, de már vagy megrongálódtak, vagy nincsenek meg. Nos, ez az elsők között volt, amit felkutattam elektronikus formában.
Érdekes, én először még majdhogynem gyerek voltam, amikor olvastam, olyan 10 év körüli. Akkor sokkal kevésbé találtam elborzasztónak az eseményeket. Úgy értem, akkor is érzékeltem, hogy ennek a kislánynak milyen rossz sorsa van, sőt, időnként pokolian rossz, de jobban ellensúlyozták a jó pillanatok. Mert azért alapjában véve Kisdarázs egy vidám, életrevaló kislány.
Most azért mégis nagyon fura élmény újraolvasnom. Több okból is. Egyrészt, most félig-meddig szakmai szemmel olvasom, szocmunkás-szemmel :) Nem csak a kislányt látom így a történetben, hanem az apát, az anyát, a többi rokont, az apácákat, különböző sorsokat és megküzdési stratégiákat, elveket, döntéseket, választásokat.
Másrészt most személyesen is többet mond nekem ez a könyv. Pont akkora fiam van, mint amennyi idős Kisdarázs a könyv elején. Érdekes belelátni egy ekkorka gyerek lelki világába, logikájába, gondolkodásába, ha esetleg elfelejtettem volna, hogy milyen is az :) Közben azt is felfedeztem, hogy pont annyi idős vagyok, mint az anya a regény elején, bár vele nem szívesen keresek azonosulási pontokat. De azért sokszor elgondolkodtat az a kérdés is, hogy ő miért lett olyan, amilyen.
És a folytatását is olvasta valaki:
Viviane Villamont: Nem akarok belehalni a szerelembe
Nagyon klassz könyv az is, ott már a Kisdarázs felnőtt nő.
Biztos,hogy ő a szerző,és van még egy általam ismert könyve,a címe:Az ördög parfümje.
Nézz rá a google-ban!
Viviane Villemont a szerző.
Szia!
Helyes:-))
Ezt nem lehet elégszer elolvasni!
Istenem,először ártatlan kisgyermekként olvastam,(Titokban)és azóta legalább 2-3 havonta a kezembe kerül...
Nagyon szép történet....