Vezetés miatti aggodalom (beszélgetés)
Igen akkor vszeg a rendőri jelenlét miatt villogtak.:)
Hú akkor lesz még extra költség bőven. De most már tud gyakorolni nyugodtabb körülmények között.
Sziasztok. Végülis haza értünk.Szèpen vezette az autót,navigálva lett.Szèpen vette a sorozatos körforgalmat is. Igaz egyszer történt hogy rossz időben vette az egyik kanyart városon kívül, egy keskeny útszakasznál, mert zavaros volt az információ hogy melyik kanyarnál vegye be. Éles alászedett kanyar volt, és erősen tartotta a kormányt Na akkor annyira megilyedt hogy fèlre húzódott megpihenni.Akkor enis megilyedtem de szerencsésen haza értünk.Mondtam is neki, ha késő az információ ahhoz hogy időben kanyarodjon inkább menjen tovább és első adandó az alkalommal vissza fordul.A sebesség amivel haladtunk a maximum ahol meg engedett volt 70 -80al mentünk.
Igaz valamiért villogtak a szembejövők , pedig volt nappali fény, megfelelő jelzők, ellenőrizte többször pihenő megállásoknál. Talán a sebessège miatt villoghattak hogy nem ment többel? Mèg a villogási jeleket nem ismeri mindet.
Ne haragudj, de azzal, hogy órát vesz egy oktatótól egy másik autóval, rutinja ugyanúgy nem lesz.
Persze az, hogy elōtte kipróbálja a kocsit az alap, de azokra a forgalmi helyzetekre amik egy 150 km-es úton adódnak nem tud felkészülni!!!!
Gyakorlott sofōrök is leizzadnak egy ismeretlen autóval.
Szerintem a barátodnak túlzott az önbizalma, az meg, hogy maga mellé ültett pár embert nagyfokú felelōtlenség!
Van még pár opció,és te le tudnád errōl beszélni.
Rossz döntés, elhamarkodtátok, de legyen minden rendben!
Nekem, már volt autóm, mire lett jogosítványom, és ez elég régen volt, mert a gyakorlat nagyon fontos!
3 x vettem autót, és bizony, napi szinten vezettem, de egy másik autó, más minden, máshol fog a fék a kuplung, és az autók gyorsulása sem egyforma. Mindegyiket meg kellett tanulni "kezelni", és a mai vezetés, morál, na ezt szokni kell! Elolvastam a hozzászólásokat, senki sem fogadta jól, a döntést, de szerencsés útja legyen hazafelé, én biztosan hezitáltam volna a döntésnél.
Akkor hozzátok haza akkor, amikor ráér valaki.
Nincs egy szomszéd, rokon, munkatárs?
Én ha ilyen helyzetben lennék, még azt is vállalnám, hogy fizetek valakinek.
Persze, meg kell szerezni a rutint, de szerintem nem így.
Vezethet bárki, bármilyen jól, ez nagyon hosszú út rutin nélkül.
Aztán ki tudja. Lehet simán veszi az akadályt.
A lányom megszerezte a jogsit, utána nem vezetett, mert az én kocsim "nem felelt meg" neki.
Kb 2 hónap múlva vettünk neki autót, amit ő hozott haza, kb 80 km távolságról, részben autópályán. Igaz mellette ült az apja, aki átvette volna tőle a volánt, ha gondja van. De nem volt.
Egyetértek az előttem szólókkal.
Amikor megvettem az első autómat, már sok éve volt jogosítványom, de kevés (de nem nulla) vezetési tapasztalatom volt. Az édesapám hozta el az autót 250 km-ről, örültem, hogy nem ezzel kell kezdenem. Utána, amikor először mentem be vele a 10 km-re lévő munkahelyemre, szörnyű fejfájásom lett a nagy odafigyeléstől.
Szerintem túlzottan bátor bevállalás, hogy 0 önálló vezetési tapasztalattal, ismeretlen kocsival, hosszú úton, ismeretlen terepen, úgy, hogy maga is fél, még saját magán kívül még egy csapat más embert szállítson. Sőt felelőtlen.
Nem számít, hogy ment két kört forgalom nélkül két kört a környéken, meg az sem, hogy elsőre sikerült minden vizsgája. A forgalomban vezetés más tészta.
Én több évvel a jogsi megszerzése után kezdtem el aktívan vezetni. Vettem előtte néhány órát előtte, mert ezt tanácsolták, azok akiknek több gyakorlatuk volt, és igazuk volt. Be kell vallanom, hogy a leckék mellett is fogytam legalább 1 kilót, mikor a leckék után közvetlenül letudtam ez első hosszabb utamat (90 km forgalmas főút).Szóval inkább menjen egy héttel később a kocsiért és vegyen addig egy-két leckét.
Függ a kocsitól is. Én legutóbb kifogtam egy olyan céges autót, amiről azt gondolom ha 5 évig vezetném egyfolytában, után sem tudnám megszokni, annyira rossz a kuplungja. Váltásoknál, már azt hittem, hogy a taposólemezt fogom kitaposni, de mégis sokszor recsegett, ropogott a váltásnál a fogaskerék.
Van olyan autó is, amibe hiába először ülök, úgy érzem már ezer éve ezt vezetem, annyira klappol minden.
További ajánlott fórumok:
- Down-szűrés: vérvétel vagy amniocentézis. Avagy hogyan válik a babavárás aggodalommá?
- Túlzott anyai aggodalom
- Van aggodalomra okom ha a 9 hónapos kislányom még csak "öööö" -zik ls "eeee"-zik, s nem mondja hogy mamamama, papapapapa, babababa stb?
- Véres széklet - van ok aggodalomra?
- Ma töltöttük a 34. hetet, a pocaklakó alig-alig akar nyugton maradni, sokkal aktívabb, mint máskor, normális ez vagy jogos az aggodalom?
- 7 hetes terhesség esetén a görcsölés, derékfájás nagy aggodalomra ad okot?