Vesefájdalom (beszélgetés)
Anyósomnak a 3. Oltás után veseelégtelensége lett...majdnem belehalt..a szerencséje az volt, hogy épp a dokinál lett nagyon rosszul. (A többi dolgot fel sem sorolom.. itt nem ez a téma..)
Amúgy lehet vesemedence gyulladás is. Nekem volt 2x is. Se láz, se más tünet..csak a fájdalom. A fotelből alig bírtam felkelni úgy fájt. Minden lépésnél éreztem..
Mert érdekelt, hogy jó irányba indult e el.
Illetve az is, hogy elvégezték e nála a szükséges vizsgálatokat, mint vérvétel, vizeletvizsgálat.
Ezek az első legfontosabbak a vese esetében.
Tudom, hogy a vesét lehet pótolni, ha van megfelelő donor, de ha beteg valóban, akkor jobb mielőbb gyógyítani, hogy ne transzplantációra kelljen várni.
A vérkép leleten az értékek is beszédesek.
Az is lehet, hogy nem a veséjével van gond hanem a derékfájdalom sugárzik oda, ezért lenne jó tudni a labor értékeket.
De hát, nincs válasz.
UH-val kezdeni érdekes...
Te aztán tudsz kérdezni! :)
Eszembe jutott, hogy egy alkalommal bementem az egyik gyógyszertárba, hogy vegyek tartalékba NeoCitránt, a gyógyszerész ömlesztett a nyakamba kb. ennyi kérdést hirtelen, ott a nagy plénum előtt!
Megkérdeztem tőle, miért kérdezi tőlem ezeket??? Mert tudni akarja, mielőtt kiadja nekem.
Mondtam neki, akkor átmegyek egy másik gyógyszertárba, ahol a vény nélkül kapható gyógyhatású készítményeket kérdés nélkül kiadják.
Ha a kérdező válaszol neked minderre, akkor tudsz neki pontos diagnózist is mondani?
Köszönjük!
Nekem 22 évesen volt kövem (vagyis csak homokot mondtak). A veséim érzékenyek, de ezt örököltem anyámtól.
Abban az időben sehol nem volt még covid, sem vakcina.
Ne lássál már mindenhol szellemeket!
Kolléganőmnek a kovidméreg beadása után pár nappal kezdődtek a vesepanaszai. Azelőtt sosem volt vele problémája, azóta 2x volt kórházban, 1x mentő vitte. Lát összefüggést a 2 dolog közt. Azóta kisebb-nagyobb gondajai vannak vele, de nem szűnt meg. Kő-nem kő, gyulladás-mégsem gyulladás. Csak találgattak.
Csaxólok.
A vesekő (nekem) nem okozott folyamatos fájdalmat. Valamilyen gyulladás okozhat ilyen állandó, lüktető fájdalmat.
Ne halogasd, holnap menj a háziorvosodhoz! Ő lehet, hogy kérheti sürgősséggel is a kivizsgálásod.
Pénteken kértem ídőpontot,
Igazából csak itthon gondolkodom mi lehet ez😏
Ha nagyon fáj, akkor menj ügyeletre, de ne mond el, hogy már 2 hónapja!
Mikor kértél időpontot?
Miért pont UH-ra?
Orvos mit mond?
Vizelet vizsgálat volt? Abból is kiderülhet valami.
Vérvétel? Ebből is látszana a vese működése.
Milyen orvosnál jártál?
Vagy csak otthon gondolkodsz, hogy mi lehet ez?
Körübelül egy 2 hónapja kezdődőtt, fájdogált a bal felemen vese tájékon. Nem fogalkoztam vele. De mostanság, reggel ahogy felkelek fájdalomcsillapító kell, mert ahogy felülök a bal vesem tájékán leszakad, lüktet, fáj, fájdalomcsillaptóra elmúlik egy időre. Ahogy pisilek, a baj vesem így a hátam környékén érzem vizeletürítés kötben hogy fáj, és lüktet de csak a bal vesém felén...ha nem veszek be gyógyszert, nemtudok ülni mert valami nyomódik ott hátul és kisugárzik az oldalamba a hasamba...mostmár nagyon megvagyok ilyedve de veseultrahangra késöbbre kaptam időpontot
Néha ilyenkor van hányingerem, alacsony a vérnyomásom...
Már fekvésnél is fáj, akkor nem fáj annyira ha fel állok...
Mi lehet ez?? Vesegörcs? Vagy netán le állt a bal vese működésem? Menjek be az ügyeletre???