Vegyes- vagy korosztályok szerint válogatott csoport a megfelelőbb? (beszélgetés)
"A vegyes életkorú csoport előnyei:
Ez a forma hasonlít leginkább a családias nevelésre, mert testvér, barát, ismerős egy csoportba járhat. "
Persze..Kevinke,Renátó,Nikolasz,Rómeó,Szamanta és Dzsenifer szuper kis közösséget alkotnak majd az oviban :D
Én homogén csoportba írattam a lányomat, minden szép és jó is volt az első 3 évben. A következő évben a lányom és vele a fél csoport maradt vissza még egy évet, a csoport másik fele ment iskolába. A csoportot feltöltötték 3 évesekkel, közben az egyik ovónéni elment, új ovónénit kaptak, a megmaradt régi
ovónő sokat betegeskedett és így kész katasztrófa volt ez az év. Amikor legjobban kellett volna koncentrálni az iskolaelőkészítésre nem ment, mert ott volt a sok beszoktatós kiscsoportos, sokszor egy ovónővel, a nagyok számára visszafejlődés volt az utolsó év. Szerintem a 6-7 és 3 éveseket nem lenne szabad egy csoportba tenni.
az a bibi,hogy Neki szerintem ez a vegyes csoport nem a legjobb... viszont az a 2 óvónéni lenne az óvónénije, aki páromnak és az öccsének is volt.. anyóssal mentünk ma nézelődni, pozitív volt a fogadtatás.. így náluk talán pici előnyben lenne a leányzó(de ez persze nem biztos)..
de amit az udvaron láttam,az nagyon nem tetszett... úh. nem tudom...:/
Szia, az én kisfiam is most megy majd oviba. Van vegyes és sima csoport is. Beiratkozásnál én majd a sima csoportba fogom kérni, remélem oda kerül.
Tényleg van jó oldala a vegyes csoportnak, de jobb szeretném, ha azonos korúakkal járna együtt.
Szerintem az óvónőnek is kevésbé kell odafigyelnie, mint egy vegyes csoportban.
Ma voltunk óvodalátogatóban...
A városban a legtöbb ovi vegyes csoportos, így a legközelebbit szemeltük ki.. elmentünk, megnéztük...
nekem nagyon fura ez a vegyes csoport..kicsik nagyok egyben, a kicsik tanulnak a nagyoktól jót, de sajnos rosszat is... és a gyerekek 1 része erőszakosnak tűnt.. voltunk bent csoportban is,majd kint az udvaron is... na ott rettentem végképp vissza... 5 dadus volt mindössze odakint 1 hatalmas udvaron... a gyereke ezer felé, magas mászókák.. persze a dadusok is traccspartiztak, a gyerekek úgy tomboltak,ahogy akartak....
értem,hogy miért jó a vegyes csoport(ha visszamaradna a gyerek, nem kell majd ój csoportot megszoknia,mindig lesznek ismerős arcok) de a rossz oldalát is látom... de nem tudom melyik lenne jobb, maradni, vagy keresni korcsoportos ovit? Ti hogy vagytok ezzel?
További ajánlott fórumok:
- A mi korosztályunk
- Miért utálja a fiatalság az idősebb korosztályt?
- 30 évesen, intelligens férfira vágyni álomvilág lenne? Miért nehéz ennek a korosztálynak társra találnia?
- Mi a véleményetek a mai 14-18 éves korosztály értelmi szintjéről?
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- Mi lehet az oka annak, hogy a 3 éves kislányom nem a korának megfelelő játékokat szereti, hanem a kisebb korosztálynak valót?