Milyen költségekkel jár, ha valaki vegán életmódra vált? (tudásbázis)
A nyers a vegán, arra gondoltál?
Nem olcsó, de ez is attól függ hogy mennyit eszel egy nap. 🙂
Én ezeket magamnak elkészítem, tizedébe kerül mint a bolti.
Mindenevő vagyok, változatosan táplálkozom annak ellenére hogy igen sovány a nyugdíj.
A kreativitás tud ár csökkentő is lenni. Kreativitásomnak köszönhetően nagyon megválasztva !! tudok drága dolgot is venni. Ez alatt olyan rendkívül egészséges élelmiszert értek amit nem tudok előállítani.
Ha az alapból vegán ételeket fogyasztod, akkor minden marad a régiben.
Ha vegán tejet, joghurtot, tejfölt, sajtot ennél, az jóval drágább, mint a hagyományos.
A gyümölcsökből, magvakból, zöldségekből - amiket mindenevőként is eszel - össze lehet állítani úgy az étrendet, hogy teljes értékű fehérjét kapjál, mintha húst ennél. csak a B12 vitamint kell pótolnod, hosszú távon lehet hogy a vasat is.
Nézd meg a zöldségfélék és a húsok árait, és kiderül számodra anyagilag hogy jössz ki jobban.
Egészségileg egyértelműen a vegyes étkezéssel. A fogazatunk, az emésztőcsatornánk végig arról árulkodik, hogy mi bizony mindenevőnek fejlődtünk ki.
Ezen belül van akinek a szervezete húsból kevesebbet kíván mint zöldségből, van aki a gyümölcsöt preferálja jobban. De kihagyni véleményem szerint egyiket se szabad mert visszaüt.
Bármelyik állatnak ha nem azt adod ami neki való, ha meg is eszi, előbb-utóbb megbetegszik.
További ajánlott fórumok:
- Egészségesebb életmódra váltók gyertek beszélgetni - segítsük egymást!
- Születéstől - 3 éves korig. Milyen költségekkel jár egy gyermek felnevelése?
- Autót szeretnék venni, de ez lenne az első.Milyen költségekkel jár egy kocsi?!
- Szalagavató költségek
- Albérlet költségek
- Rendőrségen tett feljelentés után milyen költségek terhelnek engem?