Vastag mákos süti recept
A Vastag mákos süti hozzávalói:40 dkg.liszt
20 dkg. porcukor
15 dkg. margarin
1 sütőpor
1 vaniliáscukor
2 tojás
baracklekvár
20-30 dkg. darált mák
2,5 deci tej
1 citrom héja
5 dkg. vaj
A Vastag mákos süti elkészítési módja:
30 dkg finomlisztben elmorzsolunk 15 dkg margarint és hozzáadunk fél csomag sütöport, 10 dkg porcukrot, 2 tojássárgáját és jól összegyúrjuk. Megfelezzük, az egyik felét elnyújtjuk és kivajazott tepsibe helyezzük és elömelegített sütöben félig megsütjük. Ez kb. 8 perc. Még melegen lekvárral megkenjük, majd rásimítjuk a máktölteléket. Ezt úgy kell készíteni, hogy 25-30 dkg darált mákot leforráztam 2,5 deci forró tejjel, hozzákevertem 1 vaníliáscukrot, 1 citrom reszelt héját , 20 dkg porcukrot, 5 dkg vajat és fél csomag sütöporral elkevert 10 dkg finomisztet, a legvégén pedig a tojások felvert kemény habját. Beborítjuk a kinyújtott tészta másik felével, villával megszurkáljuk. Középhömérsékleten megsütjük, majd kihütjük és ha kihült kockákra vágva porcukrot szórunk rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kimberly'71, 2014. febr. 5. 15:18
A vastag mákos süti elkészítési módja és hozzávalói.