Vándorló fájdalom, mi okozhatja? (beszélgetés)
Nagymamanak se kullancsa, se foltja nem volt. Vagyis kullancsa biztos volt, csak nem talaltak :) A csipes utan honapokkal jelentkeztek a tunetek, addigra nagyon elterjedt a betegseg. Fel evig volt szegeny antibiotikumon. Ha anyu nem orvos, es nem cirkuszol, hogy nezzenek az anyjanal borreliosist is, szerintem ra se jonnek, annyira atipikusak voltak a tunetek.
Ezert emlitettem meg, mert sokszor az orvosoknak sem jut eszebe (ok sem gondolhatnak mindenre...).
Amugy szomszedasszonyom meselte, aki szinten volt korhazban B. fertozessel, hogy teli volt az osztaly olyan betegekkel, akiknel nem volt se se folt, se kullancs, csak sokkal kesobb az izuleti fajdalmak, miegyeb. Szoval ovatosnak kell lenni :S
Nálam is így jelentkezett a Lyme-kór, aztán lett Lyme foltom is. Viszont a kullancsot nem láttam!!!
Megfertőzött aztán továbbállt. Lakos doktor szerint ez nagyon gyakori, főleg a fiatal kullancsoknál.
Kullancs nem csipte meg az elmult honapokban? Nagymamamnal igy valahogy kezdodott a Lyme-kor.
Ha volt kullancsa, jo lenne kizarni a fertozest egy verteszttel... Ha nem volt, akkor jo :)
További ajánlott fórumok:
- Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet?
- Mi okozhatja? Erős fájdalom a derék jobb oldalán, ami sugárzik az alhasba is, és véres vizelet?
- Ideges fájdalom a lábszárban. Mi okozhatja?
- Alhasi és kismedencei fájdalom-mi okozhatja?
- Mi okozhatja férfiaknál a hónalj árokban a nyirokcsomó gyulladását, ami a vállba kisugárzó fájdalommal párosul?
- 3 hete szedek Meforal tablettát, és mostanában nagyon puffadtnak érzem a hasam és derékfájdalom is gyötör. Okozhatja ezt a gyógyszer?