Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel? (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Üzenetben valaki tudna olyan orvost ajánlani aki felírja az ozempicet? Köszönöm
Sziasztok!
Valaki IR/PCOS-re kapta?
Én Saxendát kaptam eddig, de nekem inkább ártott mint használt.
Én már nem használom sem a Saxenda-t sem az Ozempic-et.
Ha kérdésed van vele kapcsolatban akkor írj rám.
AtomGardenTeam@proton.me
Miből gondolod, hogy nincs semmi bajod ha diéták alatt nem fogysz? IR tipikus tünete lehet pedig .De lehet más is .
Egy jó endokrinológus tudna ebben segíteni neked!
Sziasztok!
Olyanoktól kérdeznék, akiknek úgy írták fel az Ozempicet, hogy nincs IR vagy bármi hasonló betegsége csak simán fogyás szempontjából írta fel az orvos. 80 kg vagyok 158 cmhez és a BMI -m 32.Próbáltam már több fogyókúrát is, és hiába eszek kevesebbet a súlyom nem csökken. Hogyan közelítettéttek meg ezt az orvos felé? Az orvos ajánlotta ezt az injekciót? Milyen orvoshoz érdemes elmenni ezzel a témával kapcsolatban? Esetleg privátban is szívesen fogadnék orvos neveket akik tudnának segíteni. Köszönöm.
Sziasztok!
Kedden (tegnap) délelőtt kezdtem (0,5mg Ozempic), egyenlőre semmi mellékhatás.
A problémám:elutazok jövő hét vasárnap jó lenne előző nap beadni. A lehetőségek:a 2. és 3. adagot 5 ill. 6napra beadni, vagy legyen kétszer 9nap? Ott nem szeretnék szúrni, friss vagyok, nem szeretnék ott mellékhatást.
A Rybelsust kér hónapig szedtem, mellékhatás nélkül
Köszönöm
Egyébként azon röhögök, hogy az Ozempic mellékhatásai közt ott van a súlygyarapodás. Mikor fogyni kéne tőle,azert (is) írjak ki, a testsúly normalizálás miatt kiegészítő terápiaként a mozgás és odafigyelő étkezés mellé. A testsúly normalizálása ugyanis nagyon fontos közvetett szerepet tölt be a
IR-ben es cukor bajban is.
Sziasztok. Én IR-re kapom tavaly július óta mert a Merkformin és a rendszeres sport mellett sem voltak jók az eredményeim. Sem az inzulin és cukor terhelés nem volt jó. És a kiloim is ragaszkodtak. 86 kg voltam mikor Merkformint keztem szedni, 2021 augusztusban. Egy ev alatt igy lement 80 kg-ra a sulyom. De a, merkformontol folyamatosan ment a hasam.A 750est már nem nagyon bírom. Ezért kaptam kiegészítésnek az Ozempicet,amit most hagyok abba, a mellékhatásai többet ártanak, mint amit használnak. En 14 éve pajzsmirigy beteg vagyok. Hyperthyreosisom volt évekig, adenomak (jóindulatú daganatok) voltak a pm-ben. Mivel a gyógyszeres kezelésre anno nem reagált, ezért kivették. Radijód kezelést kaptam kettőt, igy elpusztult, elsorvadt a pm. Egy nagyon kevés maradt csak. Ezért én életem végéig pm hormon pótlásra szorulok. Ma most itt jön a csavar. Az ozempic nekiment a pajzsmirigyemnek (annak a kevésnek, ami maradt). Tavaly júliusban indultunk 0,25 mg ozempiccel, aztan augusztus végén emeltük 0,5re. Szeptemberben kezdődtek a tüneteim. Egyszer csak (ahogyan 14 éve is történt, mikor tulmokodtem), nem tudtam aludni. Eleinte 1-2 alvasmentes éjszaka volt. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert akkor volt az esküvőnk, szervezés, nászút, aztán arra fogtam. De nem. Egyre csak rosszabb lett, és novemberre eljutottam odáig, hogy egyáltalán nem alszom. 0 óra alvás. Volt hogy két éjszaka is kimaradt, egyáltalán nem aludtam. Aztán harmadik éjjel már az őrület kerülhetett szó szerint. Irtak fel altatót, az első pár szem hatott ugya ahogy, de aztán nem hatott. Irtak másik fajtát, azzal ugyanez a helyzet. Aztan jött a harmadik, az is nagyon nehezen hat. Elmemtem közben vérvételre meg novemberben, mert nekem ez gyanús lett. A tsh-m lent volt a francba. Persze hogy nem alszom. Mert tulmokodesem van es akkor nem alszol. Tul pörög a szervezet és nem hatnak a gyógyszerek sem. Na, akkor el kezdte a doki állítgatni a pm gyogyszer adagot, ami vegre mar évek ota jó volt, beállt. De még mindig rosszak az eredmenyeim.
Holnap megyek pm uh-ra. És nem alszom. És ki vagyok készülve. Nem tudok dolgozni, ma itthon maradtam mert nem aludtam ma se. Az utolsó cukorterhelesem jo volt, és a 14 éve most lett jó a koleszterinem. Azt tudni kell, hogy a pm-eseknek a koeszterinje mindig rossz. Ellenben összesen tavaly julius óta 2-3 kg-tol sikerült még megválni, semmiféle mínusz 10-17 kg, ahogy sokan írják. És mindezt úgy, hogy mivel nem vagyok 2es diabéteszes, nincs támogatás a gyógyszeren, szóval kifizetem a 35 ezer forintot havonta. Es így nem marad már pénz sportra, edzésre, pedig en évekig jartam edzeni. Az már luxus hogy az injekcio mellé még 35 ezerért járjak edzoterembe. Nem tudom akik tizenkilokat fogytak, az igaz e egyáltalán vagy hogy csinálják. Az étvágyam azt nekem el nem veszi, en ugyan ugy éhes vagyok, sőt nagyon kívánom az édességet,amit előtte sosem. Annnyi hogy enni viszont nagyon keveset tudok. Amig korábban mondjuk megettem egy levest és vmi kis másodikat, addig most vagy, az egyik, vagy a másik. Leves nélkül másodikból csak fél adagot birok enni. Szóval igazából azt gondoltam, legalább lefogyok még egy 5-6 kg-t, de nem igy lett, ennek ellenére. 1 mg ozempicnel tartunk. De nem lesz tovább, mert tonkre megyek ebbe. A hónapok óta nem alvás, fogyni se fogyok, enervált vagyok, semmi energiám, és a szemem nagyon sokat romlott. Miközben én azzal dolgozom, mert grafikus és fotós vagyok. Szóval en reszemrol itt mert véget az Ozempiccel való kapcsolatom.
Sziasztok,
En tegnap kezdtem az Ozempicet.
OZEMPIC TAPASZTALATOK cimen elkezdtem errol naplot irni itt az oldalon.
Nezzetek bele, ha erdekel titeket. En is kivancsi vagyok, a folyamatra es javunkra valhat az eszmecsere🙂
Ezt természetes, hiszen az anyja vagy, mindegy az, hogy hány éves! :)
Melyik mellékhatás az, amitől elborzadtál?
További ajánlott fórumok:
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- Kipróbálta már valaki a Dida nevű gyógyszert candidára? mik a tapasztalatok?
- A Mirzaten nevű gyógyszer csak azért hízlal mert étvágynövelő vagy van valami hatóanyaga ami magától hízlal akkor is ha nem eszek többet?
- Mit lehet tudni a Teronac nevű "fogyis" gyógyszerről?
- Van valakinek tapasztalata az Anafranil nevű gyógyszerrel kapcsolatban?
- Tegretol nevű gyógyszert szed valaki? Mi a tapasztalat?