Van valakinek achát csigája? (beszélgetés)
Szia,
nem biztos hogy már nem élnek. képesek hónapokig begubózni. ha valami gond lenne velük, az a tapasztalat, hogy azt elég gyorsan megérzed, mert iszonyatos büdi lesz...
spéci terrárium lámpával nem árt egy melegebb sarkot kialakítani nekik. ennek a lámpának nem erős a fénye, de kellemes meleg biztosít.
Szia!
Nem nagyon tudok mit tanácsolni, pedig 8 éve vannak csigáink. Nálunk is előfordul, hogy elvermeli magát valamelyik és téli álmot alszik, de van, hogy nem vagy nem mindegyik. Igazából semmi különöset nem teszünk velük, etetjük, időnként párásítunk az akváriumban és elvannak. Ha valamelyik alszik addig nem cserélünk földet míg fel nem ébred, nem akarjuk megbolygatni.
Jelen pillanatban rengetegen vannak, már szépen nőnek a picik. Leszünk is gondban ha nem találunk helyet nekik:)
Lányom tojáshéjat szokott kifőzni, porrá töri és azt szórja a kajájukra de a nyáron szépia csontot tettünk be, azt is megeszegették:)
A túlzott fényt sem szeretik, napsütést kerülik, ahogy a természetben is.
remélem csak alszanak a csigák nálatok, nem pusztultak el.
Üdv: Szimi
én is erre gondoltam hogy melegíteni kell a terráriumot Nekik.
köszi:)
Sziasztok!
a lányom kapott két pici afrikai óriáscsigát, eleinte szépen ettek, a fajukhoz képest aktívak voltak, majd begubóztak és nem jöttek elő.
Tudom téli álmot alszanak, de sajnos úgy látom már nem élnek.
Még 1 csiguszunk van, úgy látom egészséges mit tehetnénk hogy átvészelje a telet?
van :)) szerintem szép, ez még kicsi, de olvastam hogy szép nagy lesz :)
mégcsak nem is annyira nyálkás mint az éti csiga.
Hát boltba nemtudom melyikbe kellene keresni, de jobb lett volna ha valaki tud ajándékozni.
Az kevesebbe kerülne :)
Am ide is írtam meg egy másik fórumba is, de nem ír senki csak te ezen :(
Kereskedésben nézted már?
Itt is kiírhatod fórumként ill. a szavazásban is közhírré tetetheted a szándékod!:)
Hát böngésztem egy csomót, 1-2 helyet találtam, hol írtam is embereknek, de senki nem válaszol.
Úgy látszik nem lesz achát csigám :(
Gratulálok! Nekünk sajna a kis csiguszok elpusztultak! Ahonnan kaptuk a kis csigákat ott zord életük volt és nem tudtam megmenteni őket! A nagy csigám... hát ő már tényleg nagy!:DD És van két pici, akik szépen fejlődnek!
Én is szeretem őket!
Szia kedves Szrobcsek!
Láttam egy két csigás képed és fantasztikus!!!!!:D
Üdv:COLINE
Sziasztok!
Látom nem nagyon pörög ez a topik!:)
Kedves achát csiga érdeklődők!
A csiguszom nemrég múlt egy éves! Nagyon szeretem imádok benne gyönyörköni!
Elképeszt és irigykedtett az Ő higgadt, nyugodt élete a mi rohanó életünkkel szemben! :D Csodálatos kis lények!
Van már köztünk csigatulaj????????????????? :D
Szia Nirvana!
Gratulálok az ifjoncokhoz!!!!! :)
Mennyi utód jött a világra?
Esetleg képeket a fejlődésükről tudsz-e felrakni az adatlapodra? Biztos sokunkat érdekelne ez a "rohamos" fejlődés. :)
Sziasztok.
Most születtek 1 hete kiscsigáim. Ha kellene valakinek akkor ingyek elvihetők :) Ha Kecskemét messze lenne feltudom vinni őket Budapestre.
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Veszprémi kórház szülészetéről van valakinek véleménye, tapasztalata?
- Van valakinek kéz és lábápolás, műkörömépítés kidolgozott tétele?
- Van kedve valakinek hétfőtől elkezdeni a 90 napos diétát?
- Epeműtét után van valakinek panasza: Hasmenés? Hányás? Görcs? Ha igen mivel előzitek meg?
- Afrikai óriáscsiga avagy Achatina