Van olyan állás a munkahelyemen, amely megfelelő lenne egy... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Igen, érdekes dolgokat tud produkálni az élet.
Anno, mikor idekerültem először (szintén egy ott dolgozó protezsált be 1998-ban), itt ismertem meg a férjem, akivel megint együtt dolgozunk ugyanitt (csak más a tulaj).
De itt is előfordult, hogy az egyik srác hozta a barátnőjét, nem is volt semmi gond, de ők elhidegültek, a lány pedig belehabarodott az egyik kollégába. Itt azért volt kis dráma, először mindhárman fel akartak mondani, aztán elcsitult a vihar és azóta is itt vannak mindhárman. Másik szitu, apuka nagyfőnök, hozta a fiát, aztán a menyét is, a fia már nem dolgozik, de a meny maradt.
Az egyik kisfőnök az öccsét hozta.
Nyári munkán az én fiam is dolgozott itt.
Ha ismerőst/rokont hoz az ember, azért tisztában van annak a képességeivel és megfelelőnek találja 1-1 munkakörre, azaz a vezetés sem vakon, első ránézésre választ.
Én is és a gyerek is bank és IT. Ha nem az lenne ő is, ami én, akkor lehetne (én IT, ő bármely más).
Mind a ketten bele tudunk nyúlni a rendszerbe, bár nem tennénk, de ugye azt szokták mondani, hogy jobb a békesség.
Bár, hozzátartozik, hogy akár egyedül is meg tudnám tenni, illetve, bármely kollégával összedolgozhatnék, ha ezt akarnám, sőt!
Nem dolgoznék 30 éve bankban, ha ilyen szándékom lenne...
Én már dolgoztam a legjobb barátnőmmel kétszer is. Együtt kezdtünk egy helyen, ami 2,5 évig tartott, majd kicsit később ismét együtt, ami 10 évig tartott. Jó volt.
Sajnos, mivel én IT-s vagyok, ő ehhez nem ért, így már nem fogunk együtt dolgozni.
Illetve, én már több embert beajánlottam, és nagyon jók lettek. Nem aszerint döntök, hogy milyen a kapcsolata velem, hanem az alapján, hogy mennyire tartom megfelelőnek adott helyre.
Engem is hívtak már ismerősök.
Soha nem volt még gond.
A fiamat is vinném magunkhoz, de sajnos nem dolgozhatunk együtt.
Ha "szerelembarát" és nagyon nincs megszorulva akkor inkább ne.
Én voltam hasonló helyzetben és volt pár kellemetlen szituáció
Nem hiszem hogy barátság esetén ez számít,,úgy gondolom más is van mögötte.
Viszont te tudod,,ha ennyi, akkor ennyi.
Kedves gesztus így segíteni, de Rád is tesz némi felelősséget, mert ha esetleg nem felel meg vagy nem megfelelő a hozzáállása a munkához, akkor esetleg mondhatja a vezetőség, hogy Te hoztad őt.
Én már dolgoztam barátnőmmel egy helyen (ő ajánlott be), nem volt gondunk.
Sőt, 7 éve (és anno régebben is évekig) egy munkahelyen dolgozom a párommal, oda ő ajánlott be.
A mi cégünknél kifejezetten szeretik az olyan dolgozókat, akik a már ott dolgozóknak ismerőse, rokona.
Ebből sincs gond.
Családias a hangulat :-)
Volt olyan időszak, hogy 4 házaspár dolgozott, apa-fia páros stb.
Én is különválasztanám a munkát és a magánéletet (itt barátságot).
Azért írom feltételes módban, mert idáig még nem voltam olyan helyzetben, amikor egy munkahelyen dolgoztam volna baráttal.
További ajánlott fórumok:
- IKEA, mint munkahely? Kínos állásinterjúk.
- Szerintetek elfogadjak e egy állást, ami 10-30 ezer forinttal lenne több, azt kellene csinálnom amit az előző munkahelyen, hogy döntsek?
- Ha van egy állásom és felvesznek egy másik helyre, kérhetem az azonnali felmondást a munkahelyemen?
- Állandó munkahelyem megtilthatja-e másodállás vállalását?
- Munkanélküliként, amíg hiányzik a bizonyítvány és az utolsó munkahelyről a papírok, addig nem kaphatom meg az álláskeresési járadékot?
- Megint kell minden hónapban az álláskeresőknek egy munkahelyet bejegyeztetni a kis könyvbe?