Van olyan akinek a gyökerkezelt foga idönkent fajni szokott? (beszélgetés)
Sztem is gyulladas van ott es azt szepen ki lehet kezelni.
Megkerdezhetem,hogy miert nem akarsz antib.-ot szedni?
ha végigér,akkor az nem lehet a gond
Azt mondtad,hogy az állkapcsodban van a fájdalom,ugye?
vegig er....rtg jo...
rezekalni alsot veszelyes.4 estol,nem valalloom,iddeg kielepes mitt.ez 5o fog...nem akarok örök eletre zsibbadt szajat..
Nem kell kihuzatni!Másfél éve ezzel kínlódom,mindenhova küldözgettek,most egy kemény antibiotikumos kúrám lesz,tenyésztés alapján.
Igen,több millió baci van a szájban,de az ANTSZ kiszűri,ami nem odavaló,nekem 2 mintánál is uaz a bacit mutatták ki,arra kapom a gyógyszert.
Egyébként járhatsz Te bármilyen maszek fogdokihoz,én a SOTE-én a fő prof.szájsebészhez is elmentem,azt mondta nincs semmi bajom.Végül fogtam magam,lementem a házidokimhoz,aki 2 pálcika segítségével mintát vett,így lett meg a baj.
A fogban,ha marad vmi,ami nem odavaló,az nem okoz fájdalmat,hacsak nem jutott le a gyökércsatornán az állkapocsba,de ezt megkimutatja egy sima rtg.
Viszont még ez sem igazán okoz fájdalmat,nekem teljesen belement a tömés az állkapcsomba,úgy kaparták ki,de nem éreztem emiatt fájdalmat
igen,baci,amit nem mutat ki a röntgen.Nem kell a csontból mintát venni,nekem sem onnan vették.Elhiheted,szakértője lettem már a témának másfél év után,10 fogdoki,szájsebész,paradontológus kereste a bajt.A gyökérkezelt fog legtöbbször ezért fáj!
Ha a fogdoki a gyökérkezelt fogat lezárja,és ott bacik maradtak,akkor azok elhalásakor gázok keletkeznek.Ezek a gázok a csont belsejében,a gyökér lábánál nyomást ,feszülést okoznak,melyek fájdalommal járnak.
lehet h maradt vmi benne, de akkor meg folyamatosan fajna gondolom...de nem,idonkent,de pl most elegge,.nemtudom hogy alszok,de ez mas mint egy fog fajas, nem is annyira a fogam faj,allkapcs,ezert gondolom h gyulladt a gyoker.vagy lehet h a front...mivel maskor is megereztem....
a rtg jo is,ciszta stb kiderulne..
Szia!
Nekem másfél évembe került,mire kiderítették,hogy miért is fáj,se CT,se MR,se RTG nem mutatott semmit.Nekem sem a fogam,hanem az állkapcsom fáj.
Baci van a csontban,ezt mintvétellel meg tudják állapítani
szerintem nem lenne szabad fájnia, de nekem egyszer rontották már el, és az fájdogált is sokáig. aztán megtaláltam a legjobb fogorvost a világon, ő szépen megcsinálta, azóta sincs semmi baja. és azóta nem félek a fogorvostól sem :D szerintem érdemes megnézetni, szépen megröntgenezik és kiderül minden.
Ha érdekel privátban megírom melyik fogorvos. (bp-en van egyébként)
Szia!
Sztem abban a fogban mar nincs gyoker,hanem a csonthartyad van valoszinu begyulladva.Fajt mielott megcsinaltak?
További ajánlott fórumok:
- Volt olyan köztetek akinek gyökérkezelt fogat kihúztak mert sok alkalom után is fájt?
- Akinek gyökérkezeltek fogat, minden esetben sikeres volt?
- Van itt olyan, akinek szokott lenni fülzúgása?
- Volt már itt valakinek gyökérkezelt foga?
- Volt olyan akinek gyökérkezelt foga elkezdett fájni? Akár idöváltozásra?
- Van akinek csak a többedik gyökérkezelés lett eredményes?