Van most valami 1-2 napos lázzal járó vírus? (tudásbázis)
Vasárnap az 5 évessel rohantam az ügyeletre, láz, hányás, aluszékonyság, nagyon ijesztő volt. Ritka lelkiismeretes orvost fogtunk ki (mire bejutottunk mert Tömeg állt a váróban) alaposan megvizsgálta, kapott a gyerek antibiotikumot, másnapra sokkal jobban lett, de utána meg 2 nap torokfájás jött. Szerencsére az is elmúlt. A 10 éves nagyobbik is ugyanilyen tünetekkel küzdött, sajnos ő nem kapott antibiotikumot de javul, igaz, lassabban. A láz kb 1 napig tartott mind a kettőnél.
Ami fura, főleg mert gyerekekről van szó, hogy a torokfájást leszámítva semmilyen felsőlégúti tünetük nem volt.
Bezzeg nekem, 2 nap borzasztó torokfájás után napok óta folyik-dugul az orrom és olyan száraz köhögés jön rám néha, hogy majd megfulladok :( Nekem viszont lázam nincs. "Csak" tiszta herpesz vagyok már vagy 2 hete... (nesze neked immunerősítő vitamin)
Akármi terjeng is, a gyerekeken (szerencsére) sokkal gyorsabban átmegy.
Mèg mindig nem lehet bejutni az orvoshoz.
Èn meg sem próbálom.
Minek?
Ùgyis azt mondja,hogy vitamin ès sok folyadèk.
Ez miatt nem fog fogadni.
Az ÁNTSZ légúti figyelőszolgálatát érdemes nézni.
Eddig csak az Influenzát figyelték, most 3 féle légúti fertőzést. Azt azért hozzá kell tenni, hogy sokan nem mennek orvoshoz, így ennél többen lehetnek betegek.
Érdekes azt is megfigyelni, hogy a felsőlégúti tünetekkel orvoshoz forduló betegek milyen csekély százaléka tartozik csak a figyelt betegségek közé.
Nem tesztelek.
Pedig van itthon teszt.
A fene se tudja mi ez!
Kitartás!
Jobbulást! 😊
Valami van.
Fèrjem majd megfulladt napokig.
Barátnőm ugyanez csak ő be is lázasodott.
Nálam tegnap kezdődött.
Gyengesèg,fejfájás,takonykór láz nèlkül.
Ja,ès a fèl cèg táppènzen.
További ajánlott fórumok:
- Kisfiamnak vírusos torokgyulladása van, lázzal, hőemelkedéssel, kellemetlen szájtünetekkel. Az orvos nem írt fel semmit. Mit adjak neki?
- 16 hónapos kisfiam elkapta a hányás-hasmeséses vírust, ugye nem lehet nagyobb baja?
- Háromnapos láz vírus csecsemőknél. Tapasztalatok?
- Új vírus, magas lázzal
- Az újfajta lázzal járó kiütéses vírusra, elég az allergia gyógyszer?
- Van olyan vírus most, ami lázzal és fejfájással jár, egyéb tünetet nem okoz?