Van köztetek olyan, akinél tartozás miatt felfüggesztették a gázszolgáltatást? (beszélgetés)
Én is furcsálltam, mert pont így gondolkoztam, mint Te. Aztán megkérdeztem egy ott dolgozó ismerősömet és ő világosított fel.
Igazság szerint ezekre jogszabályok, törvények vannak, amik felett ugye a kormányok döntenek, a szolgáltatók pedig élnek vele. Ennyi.
Ma kaptunk az ELMŰ-től egy levelet.
Az van benne,hogy haladéktalanul fizessük be a korábbi tartozásunkat-bizonyára elkerülte a figyelmünket,stb,stb...
A hátralék 2012 novemberi,illetve 2013 februári-
Az előbbi 230 forint-míg az utóbbi 150 forint.
Komolyan mondom, ezen az ember csak röhögni tud:OO
Nagyon unatkozhatnak odabent-ráérnek levelezni:DD
Többe kerül a postájuk,mint a tartozás:XD
Sajnos ez így van,éppen ezért szeretnénk szolgáltatót váltani.
Régen a Főgáznál voltunk,aztán elcsábítottak egy kecsegtetőbb ajánlattal,majd azok csődbe mentek,és automatikusan a Tigázhoz kerültünk.
Van alapdíj akkor, ha díjhátralék miatt kapcsolják ki a mérőt, mert ez egy rendelkezésre állási díj, amit visszakapcsolás után a köv. számlával kap megy a fogyasztó.
Akkor nincs alapdíj, ha leszerelésre kerül a mérő.
Hát igen:DD Ki tudja,hogy mikor kapcsolják ki.
Aztán a nyakunkban marad a több százezres tartozás:O
A barátnőméknél a villanyórát szerelték le,és bizony komoly összeg volt a visszaszerelés:oo
Több tízezret fizettek:oo
Bezzeg,mikor én kértem az ELMŰ-t,hogy kacsolja ki a villanyt az egyik házunkban,mert a bérlők fizetésképtelenné váltak-azt válaszolták,hogy törvény ellenes:oo
Ja, bocs, látom itt nem erről van szó.
Alapdíjat akkor sem kell fizetni a kikapcsolás idejére.
Nálam nem, de ismerek ilyeneket.
A tartozás rendezése, valamint egy elvégzett műszaki biztonsági felülvizsgálat (fizetős), és az abban feltárt műszaki hiányosságok megszüntetése (fizetős) után visszaszerelik a gázmérőt.
További ajánlott fórumok:
- EMFESZT felfüggesztették!
- Ügynökök járják a városokat, hogy lépjünk át egy másik gázszolgáltatóhoz.Ők lényegesen olcsóbban adják a gázt, mondják. Van ebben valami csa
- Gas.hu (Emfesz kft)-hez tartoztunk, felfüggesztették őket. Most hová kell diktálni a mérőóra állást? A mol.hu-n nincs róla infó
- Teszvesz felfüggesztett, számlatartozás címén! ..hogy létezik ez, mikor minden számlámat kiegyenlítettem kb. 15 napja?
- Van köztetek olyan aki Apeh tartozásokban jártas?
- Van köztetek ügyvéd vagy jogász? Magán tartozással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.