Van egy édes törpe uszkárom, terhes vagyok. Okozhat valami gondot a kutya? (tudásbázis)
Amit a doki mondott egy nagy baromság.
Macska is lehet a házban, ha tisztán van tartva, oltva van és nem nyúlkál a kismami a kakijában.
Van egy-két doki aki annyira elavult gondolkodású....
Nálunk soha semmi gond nem volt a cicákkal, elöbb elkapni a toxoplazmát egy epertől, mint egy tisztán tartott macskától.
Én 9 hete szültem. Együtt lakom egy westie kutyával. Szerencsére semmi baj nem történt.
A kutya tisztántartására és az oltásaira azonban figyelni kell.
Nekünk egy kutyusunk van é skét cicánk.
Toxoplazmán már gyerekkoromban átestem, semmi gondot nem okoznak.
Oltva vannak mind, tisztán vannak tartva.
A kutyus velünk alszik, a cicák nem, de ugyanúgy simogatom, etetem és tisztítom őket.
Világ életemben voltak állataink, már újszülöttként a kutya fülét rágtam. Semmi bajom, ahogy a gyerekemnek sem lesz ettől.
Ha túl steríl a környezet, akkor a gyerek később lesz beteg mindentől vagy allergiás.
"szűrjön az agyad és a saját értékrendedet és megérzéseidet kövesd. A terhesség alatt annyi jóakarója van az embernek, hogy se szeri se száma."
Ezt osztom, teljes mértékben!
betartani az alap higiéniés szabályokat és összeszoktatni őket! Ennyi! nem lesz gond.
Nálunk is volt szobakutyus, amikor kijött a dokinéni, újszülött volt a fiam, azt mondta mutassam be őket egymásnak h a kutya tudja h ő is a családhoz tartozik! Most 7 hónapos a fiam, már összeszokhatnának, de sajna meghalt a kiskutyám. :((((( De lehet lesz másik..
Toxoplazmózist lehet elkapni, de lehet szűrni a cicát és a kismamát is. Ugyanezt a betegséget egyébként máshogy is el lehet kapni (pl. fertőzött földdel, amikor kertészkedsz) és nagyobb esély is van rá, mint hogy macskától kapjad el.
A macskatartóknak az a megoldás, ha a várandósság alatt nem a kismama üríti az almostálat. Maga a betegség egyébként szinte észrevétlenül zajlik és csupán pár napig fertőz.
Nekünk cicáink és kutyáink is vannak, a cicák csak bentiek, annyit tettónk csak, hogy a kicsi születése előtt kiszoktattuk őket a leendő gyerekszobából. A fiam lassan 2 éves lesz, pici kora óta együtt van a macskákkal, nyúzza őket, de még soha semmi baja nem volt. Max. annyi, hogy ha valamelyik véletlenül beoson a szobájába, kijön szólni nekem, hogy vigyem ki:) (Pedig imádja őket.)
Barátnőmnek is van kutyája, és soha nem volt vele gond. Mai napig ott alszik velük. Ahogy reggel felkell a kislány , egyből a Maszatot keresi és átöleli. És a kutya sokkal türelmesebb vele, mint bárkivel.
A gyerekorvos persze amikor először kinnt volt, mondta, hgoy ez nem lesz jó. De a megfázások kívül mégnem volt baja a kislánynak.
Nekem cicám van, még csak 16 hónapos, és valószinű nem fogom kidobni, ha az elkövetkező 10 évben gyerekem lesz.
Sajnos itt a mellettünk lévő épületben kiraktak egy 4 éves cicát, mert megszületett a gyerek. Olyan szeretetigénye van a cicának, hogy amikor felveszem, nem engedi, hogy lerakjam. Szétkaparja a hátam, ugy kapaszkodik.
Nekem is törpe uszikám van! Kizárt dolognak tartom,hogy bántana gyereket vagy bárkit. Nem egy heves vérmérsékletű fajta, csak játszani szeret nagyon.
Áldott jó kutyu, nem hullik a szőre, és imád minket (persze ez kölcsönös).
Értem:) akkor megnyugodtam... Azt tudtam, hogy utánna jön a neheze, a rangsor miatt, de majd megtanulja:))
Volt olyan ember a rokonságba (anyós) aki csomó rémirrel nyomta az agyam, hogy tutti ártok a babának...
Sokat fürdik a cerelmem, nincs bolha, oltani is visszük mostanában
Nekem volt is, van is. Velem aludt a terhesség alatt is, ugyanúgy játszottunk, sétáltunk mint mindig. Mindössze jobban oda kell figyelni az élősködőmentesítésre (nekünk a Kiltix nyakörv vált be) és a 3 havonkénti féregtelenítésre. Természetesen megbeszéltem az orvosommal is a dolgot, aki semmi kivetnivalót nem talált a dologban. 5 hónapos kora óta a lányom teljesen össze vanm eresztve a kutyával, most 20 hónapos, és a legjobb barátok. A védőnő persze a mai napig meregeti a szemét miatta, de a gyerek idáig 2x volt "beteg" életében: 1 napig volt láza.
Tehát nincs ezzel semmi gond, csak majd oda kell figyelni a kutyusra, ha meglesz a baba, hogy könnyen megtanulja, hol helyezkedik el a családi rangsorban a babához képest.
Jujjj, az a kutyus gyönyörűűű lehet:)))
Eddig nálam éjjel feljött a lábhoz, de próbálom leszoktatni
További ajánlott fórumok:
- Igaz-e vagy tévhit, hogy ha a kismama sokat simogatja a terhesség alatt a hasát, az koraszülést okozhat?
- Azt írják, hogy vesebetegség okozhat álpozitív eredményt a terhességi teszten. Ez igaz?
- Merevedési zavart okozhat, ha egy másik nőre vágyok?
- Álnegatív terhességi teszteredményt okozhat valami?
- Felfázás okozhat több erősen pozitív terhességi tesztet?
- Magas pulzusszám, alacsony vérnyomás terhességnél gondolt okozhat?