Van-e valakinek tapasztalata, hogy régi típusú belvárosi házban , 48nm2, két konvektorral kb. milyen gázszámlára számíthatok? (tudásbázis)
Azért az is számít, hogy hány szomszéd van. Mert ha körben nem laknak mások, akkor minden fal hideg, és azt is fel kell fűteni. Még a fölötted-alattad lakó is számít!
Nagyon sok gáz mehet el, ha fölöttetek nincs másik lakás.
Köszönöm a segítségetek:D
Egész jól hangzik ez így.
Szia!
Mi 4-n lakunk 57 nm-n Van 3 konvektorunk és főzni is meleg vízhez is a gázt használjuk. A gázszámlánk nem szokott 6-7ezernél több lenni.
A titok a jól beállított konvektor. Mi is így voltunk mikor indult a fűtési szezon mint ti ,hogy 5-re kellett tekerni,hogy fűtsön. most 2-3son van és a lakásunkban általában 20-22 fok van. Nem fázunk és nincs őrült meleg sem. S Csak a két nagy szobában megy állandóan így. A konyhában a kis konvektor éppen csak őrlángon van, hiszen ha a konyhában főzök maga a gáz is hőt termel. Ha elmegyünk itthonról 2-3 napra mindent leveszünk őrlángra. Mivel gyorsan feltudunk fűteni.
Szóval ami fontos mielőtt nagyon fűteni kell hívjatok egy gázszerelőt és állíttassátok be a konvektorokat. S a tűzhelyet sem árt megnézetni.
Nekem ez a tapasztalatom. Ja és mi nem átalányt fizetünk hanem minden hónapban jelenetem a gázóra állásást, tehát a tényleges fogyasztást fizetjük.
Ezt lehet a villannyal is csinálni, csak egy jó tanács.
Köszi ...olvasgattam már,de egyenlőre semmi. Azt hiszem majd meglátjuk úgyis .CSak jó előre tervezni ...tudni , hogy mire számíthat az ember nagyságrendileg.
Azért köszönöm.:)
Ebben sajnos nem tudok segíteni, de talán lesz majd, aki igen.
Egyébként nem olyan régen valaki indított egy topikot, aminek valami olyasmi a címe, hogy kinek mennyi a gázszámlája. Nézz utána, hátha leírta valaki a hasonló adottságú lakás számláját!
További ajánlott fórumok:
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- Rendszeresen kiderül, hogy nem számíthatok a páromra
- Szerintetek milyen ítéletre számíthatok, segítsetek légyszi
- Barátnőmet megütötte a férje, miközben babát vár. Mire számíthat a férj?
- Felvilágosítást szeretnék rokkantnyugdíj ügyben. Mire számíthatok, ha nem következik be állapotromlás fél év múlva?
- GYES-ben szülni milyen ellátásokra számíthatok?