Valóság vagy rágalom... (beszélgetés)
Nem rágalom.
Meglépett a lány szó nélkül? - Igen.
Tudatta a szülôkkel? - Nem.
Azért ilyen esetben 1-2 képletes tasla nem ártana meg neki... 6 hónap szobafogság... se tv, se telefon, se zsebpénz, tanítás befejeztével fél óra múlva otthon lenni. A tanév befejezte után elbeszélgetni a továbbiakról.
És ha megtámadják, megerôszakolják, teherbe esik, összeszed valami betegséget... stb.????
Kinek a felelôssége???
Csak azért, mert a kis taknyosnak viszket a ... ???
Én elvből nem osztok meg semmi ilyet.
Pont az ilyen esetek elkerülése érdekében.
Érdekes szitu volt, amikor a fiaim megosztották egyszer egy eltünt kislány fényképét.
Ismerték a lányt, a kisebbik fiam osztálytársa a gimiben. Tehát egy suliba járnak mindannyian. Az anyuka és a testvér tette közzé a segítségkérést, mert a lány valóban elcsavargott. Meglógott a barátjával és egy egész hétvégén keresztül nem tudtak róla semmit. Amire az én fiaimhoz eljutott a poszt, addigra a kislány vasárnap estére szépen hazament.
A fiúk pedig akkor osztották meg. Másnap a suliban szemrehányást tett nekik a lány, hogy miért kellett őt lejáratni. Sőt az anyuka is bement a gimibe és az igazgatónál replikázott, hogy ország-világ előtt lejáratták a gimis diákok a lányát, mert megosztották, hogy elcsavargott.
Szóval ennyit erről.
Tegnap este láttam egy megosztást, amiben egy ismerősöm (személyesen ismerem, nem a fb-ról) szerepel, mint tolvaj és lakásfosztogató.
Egy rosszarcú férfi vádolta meg, aki mellékesen az apósa.
Közel 20 ezer!!! megosztás van már, felháborító, hogy tudatlan emberek osztanak mindent, amit csak eléjük raknak.
Az a minimum, hogy elovasom a teljes "sztorit" és az összes kommentet, Ha egy kicsit is sántít a dolog, ahogy a legtöbb esetben, akkor nem osztom meg.
Ha valaki elveszett kutyát, embert, stb.-t keres, azt is csak akkor osztom meg, ha pontos dátum, helyszín, leírás szerepel.
Sziasztok! Véleményeket várnék a közösségi oldalakon történő tömeges megosztásokkal kapcsolatban.
Nagyon sokan osztanak meg olyan képeket, amelyeken feltételezett csalók, tolvajok, másokat állítólagosan megkárosító emberek szerepelnek.
Mindenki csak nyomkodja a gombot, vagy van olyan is, aki utánajár dolgoknak előtte?