Vállalkozói igazolványt hogy szerezhetek? Milyen iskolát kell végezni? Vagy van tanfolyam? (tudásbázis)
Sziasztok
Ha élelmiszer oltot akarokj nyitni ahoz kell üzletvezetöi képesités? Nekem egy melegkonyhás OKJ-van és egy vendéglátói szakközép
Ez elég hozzá?
Meg kellene tudakolnod az APEH-tól, hogy én jól gondolom-e,az idén is működik-e ez, mert tavaly mégment a dolog.
Tehát tavaly volt olyan, hogy lehetett kérni magánadószámot. Ezt az APEH adta, de csak egy szűk tevékenység tartozik bele. A kézműves tevékenység tudtommal igen. Ez nem lehet ÁFÁS, csak ÁFA mentes. Ha jól tudom, 7-essel kezdődött. Totál egyszerűsített könyvelést kellett vezetni, kiadást nem lehetett elkönyvelni. Erre a magánadószámra lehetett számlát vásárolni a nyomtatvány ellátóban, de az is lehet, hogy nem számlaköteles, csak nyugta köteles. Ezt nem tudom. Azt sem tudom, hogy kell utána járulékolni. Ja és ezt nem ügyfélkapun keresztül kell csinálni, hanem az APEH-nál.
Szuper!
Már van ügyfélkapus regem, csak még a járulékvonzatok miatt halogatom a vállalkozói kiváltását. Kézimunkákból már tekintélyes mennyiségű raktárkészletet megcsináltam, gyereknapra már beállok a vásározók közé...
Mennyi idővel előtte kellene szerintetek kiváltanom?
Teljesen ingyenes ezek szerint és csak regisztrálnak?
De pl. a bélyegzőkészítéshez az üzletben elkérik az Igazolványt. Bélyegző nélkül meg nem igazán lehet nyugtát kiadni, tehát????
# Személyazonosító igazolvány
# A tevékenység gyakorlásához szükséges képesítési követelményről szóló okirat
# Kérelem nyomtatvány kitöltése Okmányirodában
#
Az adószám és ha adóazonosító jellel nem rendelkezik, az annak megállapításához szükséges adatokat
#
Hatósági erkölcsi bizonyítványt 3.100,- Ft
#
A jogszabályban előírt képesítés meglétét igazoló okiratot, amennyiben a kérelmező képesítéshez kötött tevékenységet kíván folytatni
#
Jogszabályban előírt más hatóság engedélyét, amennyiben a tevékenység folytatását jogszabály hatósági engedélyhez köti
#
Igazolás a munkavégzés módjáról, ha főfoglalkozás mellett kívánja végezni (munkáltatói igazolás, nyugdíjas igazolvány, vagy diák igazolvány)
#
A cím használati jogosságát igazoló okirat /bérleti szerződés, befogadó nyilatkozat, tulajdoni lap/
#
Illeték (csekken befizetve): 10.000,-Ft
:DD
Ja, hoxa akkreditációval :)
???? mi vaaan??
ezt a kérdést viccnek szántad?
Ezt most komolyan kerdezted?
Az onkormanyzatnal adjak ki az eddigi bizonyitvanyaid alapjan.
További ajánlott fórumok:
- Egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása...SEGÍTSÉG!!! :)
- Segítséget kérek egyéni vállalkozói igazolvánnyal kapcsolatban! Mennyibe kerül és mi kell a kiváltásához?
- Agykontroll tanfolyam első napján kell vinni magunkkal igazolványképet?
- Egyéni vállalkozói igazolvány kiváltásához milyen dokumentumok kellenek, és hol kell kérelmezni?
- Megéri-e kiváltani a vállalkozói igazolványt?
- Részmunkaidős (4 órás) állás mellett lehet kiváltani vállalkozói igazolványt? Vagyis ekkor kell járulékot fizetni?