Nem nekem kéne támadnod, de ilyen ügyvédet nem is vinnék magammal, aki ezek szerint nagyon jól ismeri a párodat, és "szerinte" komoly összeget fog ajánlani!Ha mégsem akkor nem lesz "sima liba" !
Ez meg van valahol papríron? Már mint, hogy a másik fél mennyit ajánlott fel? Illetve te ismered a "párod", létezik, hogy keresztbe tesz neked? Nem mernék ügyvéd nélkül menni.
Nem erről van szó. Az ügyvéd, akivel beszéltem, mondta, h szerinte itt felesleges a tárgyalási képviselet, mert egyértelmű, h a gyerektartást fizető fél komolytalan összeget ajánlott meg.
Annyiból igaz, hogy nem lehet közös megegyezés tárgya a gyerektartásdíj összege, mivel annak mértéke törvényileg szabályozott.
Nem kérhet többet senki, mint ahány %-ot az igazolt jövedelemből a törvény megállapít. De le sem mondhat senki annak egy részéről, mivel az az összeg a gyermeknek jár... nincs joga a gyermekfelügyeletet ellátó szülőnek a gyermeknek járó összegről lemondania.
Erre az ülést vezető bíró fog odafigyelni!
De én is azt mondom, érdemes ügyvéddel menni, ha már a másik fél ennyire le akar beszélni róla. Ki tudja mit forgat az a másik a "sima liba" fejecskéjében.
Én nem mennék ügyvéd nélkül, ha van vitás rész. Nem tudhatod, hogy a másik fél mivel áll elő. Szerinem jó ha van valaki, aki tudja, hogy milyen törvényes lehetőségei vannak, és nem csak vaktában dobálózik...
Sziasztok. Szeretném megkérdezni, hogy mik a tapasztalatok ügyvéd nélküli válás esetén. Mennyire szokványos/életszerű ügyvéd nélkül menni egy első tárgyalásra, ha a gyerektartás mértékében nincs konszenzus. Ügyvéddel átbeszélve az ügyet szerinte ez "sima liba", szerinte nem lesz szükség, az első tárgyaláson különösen ügyvédi jelenlétre. Mik a tapasztalatok, igaz lehet ez? Vannak kétségeim...Köszönöm a válaszokat.