Válás-jogilag hogy is van ez? :S (tudásbázis)
Idén váltam el 13 év házasság után. Házassági szerződés nem volt, minden a férjem nevén. Két gyerek, két autó és egy ház. A férjem családja hamis tanúkkal fenyegetőzött, a férjem pedig a konyhakéssel, ha bármit is követelek. Én mindig dolgoztam, ő sosem. Egy gyerekkel és némi "aprópénzzel" jöttem el otthonról. A szívem szakadt meg...
Ott az igazság, ahol a pénz van.
Ha az életközösség bizonyítható - pl. tanukkal, fotókkal, közös lakcimbejelentőkkel-stb. akkor közös vagyonnak számít, és feleződik.
Fogadj ügyvédet, JÓ ügyvédet. Nyilván a másik fél is fog, és itt az ügyvédek fogják megvívni a maguk harcát.
A gyermek láthatását általában minden második péntek 18 órától vasárnap este 18 óráig szokták megítélni, plusz az ünnepek felét, és a nyári szünetből egy hónapot. Mivel a Te gyermeked még kicsi, ez változhat, és 3 éves kor alatt azt is szokták, hogy csak az anya felügyeletével, vagy az anya lakásán találkozhat az apával. (vagy fordítva, de ez a ritkább)
Igen, például tanúkkal.
Viszont készülj fel ha a (volt) társad nem partner ebben akkor lesz mocskolódás nem kevés.
Igen, tudom, szerinted nekem jó ez?:) Pláne a gyereknek... Szóval, ezért írtam, nem az ítéletet kérem :( Ítélkezem eleget magam fölött minden nap.
Hogy lehet bizonyítani? Tanúkkal talán? Vagy hogyan?
(Ezt én aztán nem értem. Valaki lehúz a párjával 8,5 évet, összeházasodik aztán a kapcsolatnak annyi. És még egy gyerek is van....Akkor a fenének házasodni...)
Ha bizonyítható a párkapcsolat akkor szerintem feleződik a "vagyon".
Sziasztok!
Aki kicsit jártas a témában, segítsetek légyszíves!
Csak a tényeket kérem, nem kritikát!
10 éve vagyok együtt a párommal, másfél éve vagyunk házasok. Papíron az ingatlan az övé. Ha elválunk, számíthatok valamire anyagi oldalról? Vagy így minden az övé? :S Nem tudom, hogy van ez, és szeretnék utánajárni, még mielőtt borul az asztal...
Az egy éves közös gyerekünkkel kapcsolatban?
A bíróság általában mennyi közös időt állapít meg a gyerekkel?
(nem volt házassági szerződés)
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- Fogyjunk és játszunk együtt, hogy ropik legyünk
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- Jó reggelt! Hogy aludtál? :)
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?