Válás!!! (beszélgetés)
köszönöm a rengeteg tanácsot,információt!!nem könnyű az élet sajnos.
a férjemmel nem jó a kapcsolatunk nagyon régóta,ha valami baja van,gyerekeken és rajtam tölti ki a bosszúját,nincs miért maradnunk. a munkahelyét nem tudja feladni,hogy a gyerekeket nevelhesse,mert nem fog tudni miből megélni.láthatást biztosítom neki,hozom viszem a gyerekeket,legalábbis ebben egyeztünk meg,én kb 40km re megyek tőle.ez nem olyan nagy táv,ha látni akarja a gyerekeit.így sem foglalkozik velük,velünk sűrűn,(((egy biztos,nem maradok vele,csak hogy a gyerekek maradhassank mint két szülővel.
elegem van a zsarolásaiból,a félelemből,amit okoz!!
akihez költöznék,be lehet idézetetni,ha akarja,két fiát egyedül neveli!!
semmiképp ne költözz össze az új pasiddal a válás kimondása előtt!
És nem csak a bíróság ítélete miatt, hanem neked is jobb lenne, ha nem ugornál át egyik kapcsolatból a másikba.
Beideztetheti a ferjed a fickodat is tanunak.
Ha pszich. szakertohoz kell mennetek az elhelyezes kapcsan, a parod is viheted, hogy alkalmas-e.
hát...
leírom nálunk mi van...
párom már korábban elvált mint mi összekerültünk
olyan 1éve voltunk együtt mikor a nő megkérdezte, vagyis bejelntette hogy elköltöznének szintén ilyan 300km-es távolságra gyerekestül az új pasihoz...
Párom nem akadékoskodott, ám hivatalosan ezt gyámhatóság útján kellett volna intézni, engedélyeztetni
És bizony, a gyakorlat az, párom nem tudja érvényesíteni a láthatásást: mivel van hogy hétvégén is dolgozik, ill, akkor az egész fizuja csak erre menne, gyerektartás+utiköltség
Így az van, hogy szünetekben jönnek, ha sikeredik... mert van hogy az sem, de a nyár azért tuti (általában). S most annyiban jobb hogy nagyobbak már a gyerekek 13-14évesek (kettő van), hogy buszozhatnak, de előtte autózni kellett, s félúton volt a találkozó, mikor hogy, próbáltuk megoldani...
Szóval erről ennyit!
Nekünk most született közös kisbabánk, exnél már 7éves a közös, s most adtuk be a gyerektartás csökkentésére az igényt... mi ezt várjuk mi lesz.. reméljük békességben megy le, muszáj volt a bíróság, mivel tiltják párom fizujából, nem elég a megbeszélés és onnan másképp lesz...
A gáz csak akkor van, ha a volt férjed nem egyezik bele. Nekem is egy barátnőm összeköltözött a leendő férjével még a válás kimondása előtt, de ott a volt férj nem akadékoskodott ezen, amikor már látta, h nincs visszaút. Elvinni mondjuk nem vitte el a gyerekeket.
Ha közös megegyezéssel megy minden, akkor szerintem nem gond. Mondjuk 300 km-re elvinni a gyerekeket az apjuktól... Csak egy láthatás utiköltsége 15-20000 Ft-ba fog kerülni az apukának. Ha amúgy jó apa, akkor szerintem ez nem korrekt vele szemben. Aztán meg ő lesz a gonosz, rossz apu, aki nem kíváncsi a gyerekeire. Aki esetleg azt a 20000 Ft-ot átutalja inkább gyerektartásként. Nem egy ilyen sztorit hallottam.
sziasztok!tanácsot szeretnék kérni válással kapcsolatban.hogy mit tehetek és mit nem?!
gondolok itt arra például,hogy meg van e határozva hogy milyen messze vihetem a gyerekeket az apjuktól,és bele köt e a bíróság,ha egy másik férfihoz költözök még a válás előtt???
köszönöm a válaszokat