Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Valaki váltott már ki "adó igazolványhoz nem kötött tevékenységre" adószámot az APEH-nél? fórum

Valaki váltott már ki "adó igazolványhoz nem kötött tevékenységre" adószámot az APEH-nél? (beszélgetés)

2009. jún. 10. 17:13

Ezt talaltam az oldalon:

Ha az adózó üzletszerűen - ellenérték fejében, nyereség- és vagyonszerzés céljából, rendszeresen - kíván termelő vagy szolgáltató tevékenységet folytatni, akkor egyéni vállalkozói igazolvány kiváltására köteles. Minden olyan tevékenység, mely nem kötött egyéni vállalkozói igazolvány kiváltásához folytatható az adóhatóságtól igényelt adószám birtokában. Vállalkozói igazolvány kiváltása nélkül gyakorolható a mezőgazdasági termelő tevékenység és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatás, de tipikusan ilyen az ingatlan bérbeadás is.

[Art. 16. § (1)-(2) bekezdése, 17. § (1) bekezdés c); egyéni vállalkozásról szóló 1990. évi V. tv. 2. § (1) bekezdése és 4. §]

11. Zizisicc (válaszként erre: 10. - Myrthil)
2009. jún. 10. 16:13
Hát, nem nagyon .... :o))
10. Myrthil (válaszként erre: 8. - 6b959121ac)
2009. jún. 10. 12:13

[link]

Talán ez segít.

9. Zizisicc (válaszként erre: 8. - 6b959121ac)
2009. jún. 10. 09:26

Nem, sajnos a neten még nem találtam rá.

A KSH honlapján meg tudod nézni a TEÁOR kódokat, de asszem ott nem különítik el, hogy melyik csak adószámos, melyiket lehet csak vállalkozóival, ill. melyeket így is, úgy is.

8. 6b959121ac (válaszként erre: 7. - Zizisicc)
2009. jún. 10. 09:04
Egy linket esetleg tudnál küldeni?
7. Zizisicc (válaszként erre: 6. - 6b959121ac)
2009. jún. 10. 09:01
Elég széles a paletta ....
2009. jún. 10. 08:59
Bocs , hogy beleszólok, de milyen tevékenység van amihez nem kell vállalkozói igazolvány és mégis adhatsz számlát?
5. Myrthil (válaszként erre: 4. - Bernibej)
2009. jún. 10. 06:33

Számlatömböt kell venni.

Megkaptad már a számot? Amikor én kértem ki, ezekre a kérdésekre alapból válaszolt a kiadó személy.

Vagyis nem is voltak kérdéseim, mert minden fontos dolgot elmondott.

Igen, a személyi jövedelem adóval együtt kell bevallani.

Az APEH oldalán pedig minden fent van.

2009. jún. 9. 23:51
Az érdekelne, hogy miután kitöltöttem a megfelelő ürlapot és bevittem APEH hoz és megkaptma az adószámot, utánna mi jön? :) Mármint mit kell venni? Áfás számlatömböt? Vay csak nyugtát kell adni? Kell vezetni pénztárkönyvet? Hogz kell adózni ha van mellette 8 órás melóm? Elég ha év végén a többi adznivalóval bevallom? Hol találok infót ezekről: APEH oldalát végigbányásztam, de semmi használhatót nem találtam.
2009. jún. 9. 19:57
Én kértem ki. Mi érdekel?
2009. jún. 9. 13:39
Lehet, hogy vallalkozoi igazolvanyhoz nem kotottnek hivjak.
2009. jún. 9. 13:38

Sziasztok,

Tudna nekem valaki segiteni adoszam ugyben? Minden mas info is erdekelne ami az olyan szakmakkal (szolgaltatasokkal) kapcsolatos ami nem adoszamhoz kotott. ELvileg ehhez adoszamot kell kerni APEH tol aztan szamlatombot? vagy nyugtat? (nem udom melyiket) kell venni es kesz. Ha jol tudom akkor az eves adobevallasnal kell adozni. Talan kell penztarkonyv is, de ebben nem vagyok biztos. Ha tobb infod van akkor kerlek segits.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook