Valaki tudja, hogy az aloe vera virágnak hány évesnek van gyógyító hatása? (tudásbázis)
8. 298b15dfdd (válaszként erre: 6. - Guruljka)
2012. aug. 1. 16:47
Én is akkorát csípek le amekkorára éppen szükségem van,nem tapasztaltam rosszabb eredményt a friss hajtásoknál sem.
7. Guruljka
2012. aug. 1. 16:47
A leveleket kézi munkával szedik és hámozzák le. Erre azért van szükség, mert a növény levele igen érzékeny a külső behatásokra. Ezután a levél belsejéből az átlátszó levet kipréselik és szurik. A szurt levet a német élelmiszertörvénynek megfelelően Káliumsorbáttal, Nátriumbenzoáttal és citromsavval konzerválják és stabilizáják. Így kerül át a trópusokról Európába. Ha a szűrés után a levet nem konzerválnák rögtön, akkor késobb pasztörizálni kellene, melynek során 62,5 ° C-ra hevítenék és ezáltal elvesztené legértékesebb hatóanyagait.
6. Guruljka
2012. aug. 1. 16:44
Én úgy tapasztaltam, hogy a levágott levél csak hűtőben áll el, és ott sem sokáig.
A benne levő gél meg kifolyik.
Akkora darabot kell levágni szerintem, amennyit elhasználunk, de utánanézek.
5. sonysony
2010. dec. 7. 22:05
Az aloe vera növény húsos levelét használjuk, nem a virágát. Nekem van egy kb. 8 éves példányom, de a fiatal 1-2 éves növény leveleinek teljesen azonos hatása van. Az idős növény megsínyli ha 1-2 levelét levágok, míg a fiatalabbak teljesen kiheverik.
4. traviévi (válaszként erre: 3. - Jázmin1975)
2010. dec. 7. 11:53
Nagyon szívesen :)
3. Jázmin1975 (válaszként erre: 2. - Traviévi)
2010. dec. 7. 10:43
Szia traviévi!
Mert azt hallottam,hogy csak annak az alovera virágnak van gyogyítóhatása ami már elmult legalább 5éves.De köszönőm válaszod!
2. traviévi
2010. dec. 7. 10:11
Szia Jázmin!
Én égési sebre tettem pár hónapos alovera levelet, és pillanatok alatt lehűtötte, és elég gyorsan meg is gyógyult. Nem hólyagzott fel.
1. Jázmin1975
2010. dec. 7. 09:58
Ki ért az Alovera virághoz?