Vajon lesz valaha gyermekem így? (tudásbázis)
Ma megérkezett a folát is, így el is kezdtem szedni 😄!
Köszönöm a tippeket!
Dehogyis, emiatt ne aggódj. A hatóanyagot ugyanúgy meg fogja kapni a szervezeted, csak nem kell átalakítania a szintetikus folsavat, egyből a szerves hatóanyagot kapod meg.
Évek óta olvasok lombikos fórumokat, de erről nem is hallottam h PCOS-ra ezt ajánlanák. A mozgás és diéta az igen, az fontos.
Szuper, ügyi vagy 😊 Biztosan nem lesz gond, több lombikos csoportban tag vagyok fb-on, ahol már sokan megírták h hametológus vagy lombikos doki írta elő a folátot ilyen esetre.
Drukkolok hogy a következő beültetés sikerüljön! 🍀🍀
Amúgy:
Fontos megjegyezni, hogy a homozigóták veszélyeztetettebbek trombózis szempontjából, és ha az illető terhes, akkor magasabb dózisú folsav/folát bevitel mellett megfelelő trombózis prevenció is szükséges (főleg akkor, ha Leiden-mutációval és emelkedett homocisztein szinttel társul).
Ezt egy professzor írta.
És a folsavat lehet a foláttal együtt szedni?
Januárban rákérdezek erre a folát dologra a lombikos dokimnal.
Nem, nem jó a folsav, hidd el!
A folsavból a csökkent enzim működés miatt nem tud mindent feldogozni a szervezet. Lerakódik az erekben, meg nem tudom mit okoz, nem vagyok orvos. Biológiailag aktív folsav kell. Folát, metafolin, stb.
Nekem a legrosszabb lombik eredményeim az inozitol szedésekor voltak.
Az emberek kb. felének van MTHFR gondja. Leiden sem ritka. Már nem lombikozok, de anno alig ismertem olyan lombikost, akit ne kezeltek volna pajzsmirigy problémával.
Nyilván nem szerencsés, hogy ez mind együtt megvan neked, de kezelve vannak. (Leidenen kívül minden stimmel rám is.)
Szerintem a legnagyobb nehézség az immunrendszered lehet. Plusz kivizsgálták a párodat rendesen? Összeférhetetlenség, stb. vizsgálatok megvoltak?
Nem vagy idős, 2 beültetés még semmi.
Egyáltalán nem jó a folsav ennél a mutációnál, csak a folát. Írj bármelyik lombikos fórumra ezzel kapcsolatban, sokan meg fognak erősíteni. Én csak segíteni akartam. Patikában nem lehet kapni, minta hogy egy csomó vitamint, étrend kiegészítőt nem lehet kapni patikában, pl a népszerű Gal babaváró vitamint se. Én netről szoktam rendelni folátot, ezt:
Nekem is MTHFR mutációm van, én is szedtem Aspirin Protectet és pajzsmirigy gyógyszert. Az jó h kapsz immungyengíőt, legalább fel van ismerve a probléma és kezelve van. Hány beültetésed volt? Sajnis teljesen lutri h mikor melyik sikerül, miért pont az. Nekem 33 évesen a 3. sikerült.
Viszont ne folsavat szedj, az MTHFR mutáció miatt folátot kell szednünk, a mutáció miatt a szervezetünk nem tudja feldolgozni a folsavat.
MTHFR heterozigóta és Leiden mutációm van. Túl erős az immunrendszerem, amire a beültetéseknél kapok is immungyengítőt. A beültetéseknél szúrnom kell magam vérhigítóval, ha nincs épp lombik, akkor aszpirin protectet kell szednem, plusz a pajzsmirigyemre is szednem kell gyógyszert.
Szedek külön folsavat, és a terhes vitaminban amit szedek is emelt adagban van.
Félek, hogy ennyi problémával sosem lesz gyermekem és már 34 éves vagyok.
Van valaki aki ezekkel a gondokkal mégis teherbe esett? El vagyok keseredve.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudnam 20 honapos gyermekemet leszoktatni az ejszakai tejivasrol?
- Ha az első gyermekem császáros volt, a második is az lesz?
- 2011 szeptembertől elsős lesz a gyermekem
- Anyósom viccesen kijelentette, hogy úgy is az "övé lesz" a születendő gyermekem.
- Rokonoknál lesz nyaralni a gyermekem. Mit illik nekik küldeni?
- Ha nagyon anyás a gyermekem, nem lesz neki rossz lelkileg, hogy beirattam ovodába?