Ultrahangos-fogkőeltávolításról vélemények, tapasztalatok (beszélgetés)
:DDDD
És a ha fáj a fogam, akkor nem tudok fogni;)
Szerintem igen.
És mondom ezt úgy, hogy én bírom a fájdalmat;)
Tehát, nem rettenetesen fáj, de fáj mind a kétféle fogkő leszedés.
Amihez tudom hasonlítani: hidegre és melegre érzékenység.
Más megoldást nem látok.
Annyira zavar, hogy ez a két fogam elszíneződik a többi meg gyönyörű fehér...
Nekem szerencsére nem jön vissza hamar, de ha szükséges akkor jobb előbb menni.
Muszáj koronát? Ahhoz eléggé le kell csiszolni a fogakat:/
Én kb. 2 havonta járok.
Néhány éve az egyik ilyen beavatkozáskor összekaristolták az alsó középső fogamat, azóta akár hetente is ehetnék fogkő leszedésre, mert a fogkő beleeszi magát a recékbe.
Már kértem, hogy polírozzák simára, de nem teszik.
Most ott tartok, hogy koronát rakatok rájuk...
Igazad van! Fáj ez is, mint a sima.
És valóban egyre érzékenyebb lesz minden. Nekem is szokott vérezni az ínyem.
Én nem is tudtam, hogy van másmilyen is, eddig csak ultrahangoson voltam. Rendszeresen járok, nem fájt még soha, néha kicsit kellemetlen inkább. Ha kérsz, adnak érzéstelenítést, de szerintem semmi szükség rá.
Akinek vérzik utána az ínye, az azért van mert már sok volt a fogkő, és be volt gyulladva miatta, ez másnapra már nem is látszik.
Én csak ilyen fogkő eltávolitásra járok. A fájdalom attól függ, ki csinálja, nekem legalábbis.
Ahova én járok, ott lehet jelezni előtte, hogy kérsz érzéstelenítőt, de nekem ez a fájdalom mèg nagyon távol áll attól. De anyósom pl mindig kér, bár neki általában rosszabb állapotban van a foga, ínye.
Szép tiszta, fehér lesz utána, nekem a legnagyobb kellemetlenség, hogy sokáig matatnak a számban, folyik a nyálam mindenfelé, de közben jofej a dentálhigiénikus aki csinálja, viccelődik, elszalad az idő.
Ahova én járok ott nem adnak. Én nem kaptam. De nem fájt! Esetleg érzékeny lehet az ínyed ha már vissza van húzódva. Ezért érdemes évente megcsináltatni. :)
Én inkább csikisnek mondanám a dolgot.
További ajánlott fórumok:
- Ultracell ultrahangos zsírbontás - tapasztalatok
- Budapesti István kórházban az ultrahangra bejöhet az apuka is? Írjatok légyszi tapasztalatokat!
- Mi a véleményetek az ultrahangos egérriasztóról?
- Túl nagy kutacs miatt koponya ultrahang - tapasztalatok?
- Dr Csongrády Attila, Veszprém, 4D ultrahang, tapasztalatok?
- Mik a tapasztalatok az ultrahangos szemüvegtisztító készülékkel?