Ügyvédi felelősségbiztosítás (beszélgetés)
Na ezért kellett az egész történet, hogy a hozzáértő tudjon segíteni és mint kiderül szép lassan olyan pénzre, intézkedésre vársz, ami el sem indult, indulhatott.
S azt is tegyük hozzá, hogy vizsgálat nélkül a biztosító sem fizet egy fillért sem.
Fórumindítónak!: Ez nem 6 hét, hanem össze teheted a kezed, ha 6 éven belül lesz.
Ha nem adtatok be felé írásos kártérítési igényt, mit továbbított volna a biztosítója felé?
Arra nem fizet a biztosító, ha az ügyvéd megírja, hogy: "aszongya egy ügyfél, kér 6 millàt"😃
Én meg igen. Ha korrekt sz ügyfelével, ill. meg akarja tartani.
Pl. könyvvizsgáló fizetett már 5 millió kártérítést, mert miatta kapott ekkora bírságot a cég. Hogy neki a felelősségbiztosítása mennyit és mikor fizetett, azt nem tudjuk, de nem is érdekelt.
Ha nem jutsz semmire írhatsz az ügyvédi kamarának, biztos válaszolnak arra is, hogy éppen hol tart az ügy.
Kérjél írást arról, hogy éppen hol tart a folyamat, legyen nyoma neked is :D
Jönnek az ünnepek, akkor nem sok mindent intéznek, gondolom neked meg szükséged lenne a pénzre.
Na, hát ezért kérdeztem a körülményeket.
Ha kárigénnyel éltetek és elismerte, és a biztosítására hivatkozott, akkor továbbitja a biztosítójának, és majd az fizet nektek.
Én inkább kértem volna, hogy oké, fizessen ő, aztán felőlem úgy rendezi a biztosítójával, ahogy akarja. Mert az még hosszú hónapok, mirw a biztosító fizet.
Szakmai felelősségbiztosításnál kárigénnyel a károkozó felé élhet a károsult, a biztosító felé nem.
A károkozó kifizetheti a károsultnak a kártérítést, majd ezt igazolja a biztosítója felé, aki elbírálja és kifizeti a károkozónak. Elbírálása szerint itélhet mwg kevesebbet is a biztosító.
Vagy a benyújtott kárigényt az okozó továbbítja a biztosítójának és az fizet a károsultnak.
De a gyakorlatban leginkább az szokott előfordulni, hogy kisebb ösdzegnél áegegyeznek a felek és az okozó fizet. Nagyobb összeget továbbít a biztosítónak - az úgyis levesz a kövezelésből - és akkor a biztosító fizet a károsultnak.
De kárigénnyel mindkét esetben az okozó felé élhet a károsult.
Ez abszolút hülyeség.
A károkozó nem jogosult semmilyen kifizetésre. Nem a károkozó fogja eldönteni, mire használja fel a kártérítési összeget.
A felelősségbiztosítás a kárt okozónak fizet.
A károsultnak az okozó.
Ez esetben valóban neked fizet a biztosító s nem az ügyvédnek, mint írtam is.
Ha felveszi veled a kapcsolatot a biztosító, természetesen alá kell majd írnod dokumentumokat.
Ha a kár minden kétséget kizáróan a biztosító felé helyt áll, akkor az ügyvéd már nem tudja húzni az időt ebben, hacsak nincsenek kérdések a kárt illetően.
Felelőség biztosításról beszélek,nem volt szó letétről.
Ügyvéd hibázott amivel nekem kárt okozott elméletileg van felelőségbiztosítása ami fedezi.Ezért kérdeztem
Ügyvédi felelősségbiztosítás esetében az ügyvéd pénzt sem lát.
Más esetben csak az ügyvéd lát először pénzt (letétbe helyezve).
Ezért nem mindegy Bözsi néni számára sem a körülmény, hogy érdemben tudjon segíteni, válaszolni a kérdésedre.
A címben az van, ügyvédi felelősségbiztosítás. Ezek szerint az ügyvéd szúrt el valamit? Van felelősségbiztosítása, te pedig kártérítési igénnyel éltél az ügyvéd felé?
Ő elismerte? Egyébként, ha az ügyvéd neked kárt okozott, ezért te kártérítésre tartasz igényt, azt vele kell közölnöd.
Ha elismeri, akkor fizet. Ha nem, akkor bírósághoz fordulhatsz.
A felelősségbiztosításához semmi közöd. A biztosítója neki fog fizetni, ha ő benyújtja, hogy neked mit és miért fizetett, és ezt a biztosítási szerződése is tartalmazza, elismeri. De ez már az ügyvéd problémája, nem a tied.
Miután semmi körülmény nem ismert, nem lehet mit mondani.
Kérdezd meg a biztosítót.
További ajánlott fórumok:
- Vállalom a felelősséget az életemért
- Fogbaleset - kinek a felelőssége szerintetek?
- Kisgyermekes anyák másképp - belépés csak saját felelősségre
- Leányanya, avagy a felelősségtelen anya?
- Kinek a felelőssége ez ilyen helyzetben? Részletek lent.
- 16 éves lány titokban tetováltatott. Felelősségre vonható a tetováló ha nem volt szülői bele egyezés?