Turkálós ruhák - mi az a rossz szag? (beszélgetés)
Imádok turkálóba járni! :)
A szagot is tűröm!Úgy is kimossa az ember ha hazaviszi! :)
Az én turkálóban vásárolt ruháimnak kissé öblítő illaa van.Jobb illatuk van mint a kínais ruhának.
A penész szagot, foltot nem lehet kiszedni. Semmi köze ennek a szagnak a penészhez - dohos szaghoz. Szerintem.
Én szinte csak turiban vásárolok, nekem valahogy fel sem tünt, hogy ez olyan rossz szag lenne, érzem, de nem kellemetlenül és amúgy is mosás után nem érezni.
A penész azért durvább szag, az nem ilyen.
Nah...az a szag a speciális fertőtlenitő szaga, amivel átfújják a ruhákat, mielőtt bálába kerülnének, és onnan kerülnek a nagykerekbe, ahonnan a kiskereskedésekbe, ahonnan az emberek megvásárolják őket. Persze ez menetközben a zsákokban vagyis a bálákban és válogatásnál keveredik a porral.
Ezért is utálok turkálókba járni, ki nem állhatom azt a szagot!!! Rosszul vagyok. Pedig egyedi darabokat találni ott.
nem penészesek dohosak,a zsákoban szállitás miatt.
Szerintem nem penész.
Ki tudja mennyi ideig voltak zsúfolva a ruhák.
Én mindig átmosok mindent,azt is amit áruházban veszek.
És akkor már nem érződik a szag.
Nem egyformák az árak, és persze nem mindegy bálabontás napján megy - e az ember lánya, akkor még drága.
Sokszor 100 - 200 ft / db. Illetve 300 ft kilója.
Szerintem még soha se vásároltam a bontás napján.
Én dohosnak érzem.Ugyan az a szag van a turikban,mint a nagymamáméknál a régi műhelyben a kinti szekrényben évek óta álló ruhák szaga.
A barátnőm nagy turis,néha bemegyek vele.Vettem egyszer egy pólót alányomnak,hát a piacon kb 200ft-al került volna többe,és az új.
Köszönöm a hozzászólásokat, megnyugtató volt.
Nem tudom, de nincs különösebb gondom a szagokkal. Szerintem is valami fertőtlenítő. Én is kimosok mindet amit veszek.
Akkor amin rajta a " blokk " az áruházból szezon utáni ruha? Sokszor veszek ott dolgokat.
Pl ágynemű huzatot is, ( gondoljon mindenki arra amire akar ) sokkal tovább él mint a bolti, az is " kínai ".
Jó ideje az öblítő tartájába ecetet öntök. Nem érezni, és ca... se kell a mosószerhez. Ecet nagyon jó, legalábbis nekm bevált. Vízkő ellen is jó. A mosószereknek is van illata, az érvényesül ilyenkor.
Ja és az ecet akkor is nagyon jó, mikor erszti a színét valamelyik ruha.
Szerintem nem támadja meg az ecet a gép gumiját, ha mindig csak az öblítő vízbe van egy kevés.
Akkor csinálhatt ilyent, ha 3 l 20% ecettel főzőmosás 2 havonta.. ( ez már nem a turis szaghoz tartozik, de fontos szál :))
Van aki fehérítésre szódabikarbónát használ, ami jó hűtőszagtalanító, hangyaírtó.
Én sem szeretem az ecet szagot de jobb mint a vízkőoldó, olcsóbb és környezetbarátabb.
Nem, az ecet a mosógépet is szagtalanítja. Bár én meg az ecet szagát utálom és érzem is az elsőkörös ruhákon utána. A babaedények főzéséhez is citromsavat használtam emiatt.
Mindenesetre megnyugodhatsz, szinte biztos, hogy nem penész. Én is szoktam érezni néha mosás után is a turis fertőtlenítő szagát, meg igen, a kínai ruhák jellegzetes szagát is, az is valami vegyszer, amivel kezelik. Megéri többször kimosni. Egyébként gondolj bele, ha mosás ELŐTT hypózod a ruhát, sokszor a hypó szaga is bennemarad, sőt átveszi a többi ruha is (pl. ha fehér pelust hypózok, és utána a többi fehér ruhával mosom, a többi is olyan szagú lesz. De ezek molekulányi mennyiségű anyagok, hacsak nem vagytok különösen érzékenyek valamelyikre, nem lesz bajotok tőle.
Én ilyet nem hallottam. Én nem használok vízlágyítót hanem havonta 20% ecet és dúrva só.
Azt hallottam, hogy az ecet nekimegy a mosógép gumicuccainak. Vagy mossam kézzel, ugye?
Általában ilyen kis béna vagyok ezekhez.Kivéve a főzés-mert ababn istenadta tehetség vagyok- ott is csak az alapok hiányoznak.
Próbálj meg a mosáshoz adni ecetet, elveszi a rossz szagokat és nem lesz ecet szagú a ruha.
Cipőt vettem kínaiban.... a lakásban nem lehetett megmaradni tőle :)
Egy hét erkély...utána két szezonban hordtam ,csuda kényelmes futkorászós cipő lett:)
Hát igen, nagyon amatőr vagyok.
Az erkély szerintem hatni fog :)
"Idegen" , még üzletben vásárolt új ruhát sem teszek sosem a többihez első mosásnál. Akár foghat vagy "szöszölhet" is. (persze nem a farmerra gondoltam a szöszt :))
Hát ez megnyugtató. A helyzet az, hogy elkövettem egy kis malőrt. A férjem vett egy farmert a turiban én meg bevágtam a mosásba a többivel, 2 órás program + megszárítottam. Szóval mikor kivettem a gépből minden ruhának olyan szaga volt. Rögtön kimostam újra, de nem ment el. Most kint van az erkélyen hátha kifújja a szél. Azt hiszem a szárítás során "beleégettem " a ruhákba ezt a szagot. Nekem büdös, kellemetlen és nem tudom mit csináljak velük. Egyébként penészfóbiám van.
Ha van lehetőséged , teregesd ki a szabadba , járja át a levegő .
2 mosás és eltűnik a szag
És tudja valaki, hogyan lehet ezt a szagot kimosni belőlük? Mert nekem van olyan ruhám, amit kimostam, és még mindig nagyon érződik.
Speciális fertőtlenítőnek a szaga.
További ajánlott fórumok: