Túrázók, kirándulók tippjei (beszélgetés)
Köszi:)
Varbócot félreértettem, az "itthon"-ra azt gondoltam, hogy arra gondol, ahol lakik. Ő pedig Miskolcot írta az adatlapjára. Ezért nem értettem. KÖzben rájöttem, hogy az "itthon" az Magyarországot jelent...:)
A tési fennsík tudtommal Tés mellett van, ahol érdemes benézni a szélmalmokba és a kovácsműhelybe is.
A Római fürdőnél idén ősszel szerencsére sok volt a víz. A sziklákat mi is megmásztuk az 5 évessel, bár akcióztunk rendesen.
Mi a Római fürdőhöz Jásd felől szoktunk menni, ahol érdekes a vizimalom, aminek nagyon kedves, barátságos tulaja van, és finom kecsketejet árul.
Örülök a tippeknek, jó ha összegyűjtjük az ilyen helyeket.
Miskolc közelében van tési fennsík?
Csak azért, mert Tés itt van Fehérvár mellett és most hogy is van ez?
Én itthon a tési fennsik közelében lévő Burok-völgyet ajánlom. De lehet a Mária szakadék is Sződliget közelében. A Bükkben a Felső-szoros Cserépváralja és Kács között. A Börzsönyben a Nagy Manna gerinc és ennek folytatása Nagybörzsöny felé felér egy nagy kalanddal, ugyanakkor szép is.
Szlovákiában igazi paradicsom a Kysel szoros Klastorisko környékén. (Szlovák Paradicsom) Aki viszont több napot szán rá, az járja be a Bihar hegységet. Életre szóló élmény.
Okés!
A páromnak is nagyon tetszik az ötlet!
Csak ne zuhogjon az eső... :)
Naaa ez jóóó!
Nagyon felkeltetted a kiváncsiságomat! A bakonyi Gaja patak és Római fürdő meg megmászható szakadék... hmmm, hmmm :)
Nagyon köszi a tippet!
Pedig egy szlovákiai helyre asszociáltam, Isten biz...
Na, mindegy. Bakony: Nagyesztergárig elmenni busszal, onnan gyalog (kb. 15-20 km.) hegyen-völgyön patakon a kék jelzésen egészen Isztimérig. Ott megint fel lehet szállni a buszra, s Fehérvárról már haza lehet jönni. Mi már végig csináltuk párszor. Nagyon izgi...
Ott aludtunk, ahol ránk esteledett. Menet közben eléred a Gaja patakot, van egy Római fürdőnek nevezett rész, ahol nagy megmászható szakadék van, folyik a víz rajta, kár, hogy már csak alig.
Vérteskozmán vannak kiadó házacskák, körbeöleli az erdő, onnan is lehet csinálni gyalogtúrákat. Ez egy műemlékké nyilvánított falu.
Aztán, ha messzebbre mész, a Mecsekben Magyarhertelendtől Abaligetre át lehet menni a hegyen, szintén a kék túra útvonalán, közben találkozhatsz a Hermann Ottó tóval, vagy az Orfűi tóval, amelyiket látni akarod, de ott van a Pécsi tó is. Akkor Abaligeten érdemes szállást foglalni.
Mármint a Rahm-szakadék? Dobogókőnél.
A Holdvilágárok meg valami Pilisakármi környékén. Pesttől kb. 20km.
Ezeken már csomószor voltunk (már télen is, meg már éjszaka is), és most már tényleg szeretnénk valami jó kis helyet a Börzsönyben, vagy a Bakonyban, vagy valami.
Csak jó vadkalandregényes legyen! :)
Végre itt a jó kis kiránduló idő 7végére, és fogalmam sincs hová menjünk kirándulni!
Valakinek valami tippje?
Valami hasonló érdekelne, mint a Rahm-szakadék, vagy a Holdvilágárok, de az ország más részében.
Tipp???
További ajánlott fórumok:
- Dombok Hegyek Folyók Tavak Erdők Kirándulóhelyek Nyaralóhelyek Bárhol a Világban ABC-ben.
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Pest közeli "reggel megyünk este jövünk" kirándulóhelyet keresek babakocsival is járható tereppel!
- Mondjatok jó Budapesti vagy környéki kirándulóhelyeket!
- Segítsetek! Pécs környékén keresek kirándulo helyeket, turistalátványosságokat
- Tud valaki valami szép kirándulóhelyet Borsod, vagy Heves megyében?