Túl a KRESZ vizsgán, 0-ról indulva mindenkinek ilyen döcögősen indult a vezetés? (beszélgetés)
Köszönöm. :)
Már kezdjük szeretni egymással az autóval. :) Minden alkalommal, amikor valamit tanulunk, és már lazán veszem az akadályokat, a faszi akit okotatónak becézünk, elcsodálkozik, mintha nem is ugyanaz lennék aki egy hónppal ezelőtt tele feszültséggel, görcsösen szerencsétlenkedett a volán mögött. :D
Mostmár én is, és szerintem ő is úgy érzi, mégis csak lesz jogsim a közeljövőben :)
Az az érdekes, hogy lehet ezek az autók jobb felszereltséggel bírnak, -már ami nálunk van- de mégsem cserélném el egyiket sem az enyémre.
Persze ez lehet a megszokás miatt van így.
Én már elég régen vezetek, de még néha a munkahelyi kossiknál nekem is sikerül akkorát fékezni, hogy csak a biztonsági öv tart az autóban.
Ugyanis megszoktam a jó kis öreg autómon, hogy izomból kell nyomni a féket :-)))
Köszi a biztatást, én is ebbe reménykedem. :)))
A sok infóval kapcsolatosan, meg igazad van. Az okktató is azt mondta majd ülepszik...
Hozzászoksz hamar. Ha az oktató nem mondja el, majd rájössz magadtól másodjára. De talán hiába is mondja el, annyi info nehezen marad meg.
Nekem az indulás egyesből nem volt nagyobb probléma, de pl. amikor rossz napom volt, akkor 4x egymás után lefulladtam, amikor indultunk volna az óra elején. Van ilyen, majd belejössz!
Hogy őszinte legyek, azt hittem meg sem fog kottyanni nekem...
"Mi a nagy kunszt abba, hogy az ember beül a volán mögé, és robog az autóval?"
Hát az első óra után, rá kellett jönnöm, az úton tartás, és az oktató által előírt 30-40 km/h tartása sem egyszerű. Szegénykém, nem győzőtt szólni, hogy ne száguldozzak 50-nel, meg 60-nál már lakott területen azonnal főbe lő a rendőr, stb-stb. De azért azt mondta jó lesz ez.
A 2. vezetési nap ugyan ez a téma megspékelve kis fékezéssel, váltással. Kb. csak 10-szer állt le az autó, meg vagy 3-szor sikerült élesebbre a fékezés a kelleténél.
Az oktató már elsiratta lélekben az autóját, meg a másnapi kirándulását a vízpartra már kerékpárral tervezte.
Én a netes oktató jellegű videókat nézegetve, úgy láttam, nem is volt z én ténykedésem olyan szörnyű, csak az oktató nem mondott el minden instrukciót részletesen, túlságosan magamra hagyatkoztatott.
Gondolok arra, hogy nem szólt, ha a teljes megállás előtt kicsit visszaveszem a fékpedált, nem tapadunk a szélvédőre.
Nektek milyen tapasztalatotok van ezzen a téren?
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- A tudományról mindenkinek, mindenkivel
- Szerinted csak egyszer lehet valaki halálosan szerelmes, csak egy embere van mindenkinek az életben?
- Egy férfi, aki mindenkinek udvarol
- A segítség mindenkinek jól jön! És aki segít, annak is öröm!!!!