Tudtok házi praktikákat mondani lábszag "elűzésére"? (tudásbázis kérdés)
Akkor marad az illatos zoknipárna.
Gondolom páratlan zokni mindig termelődik!
A leggagyibb mosópor is megteszi!
Ha elolvasod a többi hsz-t, láthatod, hogy nem erről van szó. Az alapvető higiéniás követelményekkel tisztában is vagyok.
A "probléma" az, hogy a párom edzésre jár, heti 2x, 2 órára, és utána a cipőnek van kellemetlen szaga. Nem az az orrfacsaró, gyilkos lábszag, de mégis attól, hogy beleizzadt a lába. SZerintem ez normáli is. Erre kellene praktika, mert nem szeretném 2-3 naponta mosni a cipőt...
Lábmosás után jól száritsd meg utánna dezedorral
fujd be.
A honaljunk is büdös, ha meg izzadunk, és a dezodorokba izzadság elleni szer van. Minden nap meg csinálod, el is felejted.
Keverem.
Kb három EK mosópor és egy EK só.
Zokniba tegyél illatos mosóport és sót és jól kösd össze és tedd bele a cipődbe!.
A só kiszívja a nedvességet, a mosópor pedig illatosítja.
Minden eltett cipőmben van egy ilyen csomag.
Amíg csak a cipőnek van szaga, eszembe se jut.:)
Majd ha a lába kezd úgy bűzleni, hogy lekonyul a tapéta a falról, akkor visszatérek a kérdésre!:)
Valójában arról van szó első sorban, hogy a párom hetente többször edzésre jár (2-2 óra foci), amikor értelem szerűen megizzad a lába (is). A cipőnek meg tipikus lábszaga van. Nem az az orrfacsaró, borzasztó, de azért nem tenném ki illatosítónak!:)
Ezzel szeretnék valamit kezdeni leginkább...
De ezeket majd kipróbálom, remélem megoldódik a dolog!:)
Köszi!
Ha a cipő okozza (nagyon műanyag, nagyon zárt), akkor amikor "használaton kívül van", mindig tegyél bele egy-egy vattapamacsot 100%-os szegfűszegolajjal átitatva. Erős minden-ölő hatása van, plusz értelemszerűen illatosít is. Persze a lábad is szegfűszegillatú lesz a cipőtől, de az aligha olyan kellemetlen, mint a korábbi állapot.
Ha a láb a nagyon izzadós, mindegy milyen cipő van rajta, akkor a Mollis Neutro dezodor spray tökéletes megoldás. Nagyos olcsó, verhetetlen, teljesen megszünteti az izzadást. (Nem specifikusan lábdeo egyébként, de tökéletesen működik ott is.) Zuhanyozás után körbefújod a lábad, jusson az ujjak közé is, 2 percet sziesztázol, míg megszárad, és máris rendben vagy aznapra.
Ahogy a népi mondás tartja:
Ne egyél krumplit, mer' büdös lesz a lábad! :-)
Teafaolajnak én se szeretem annyira a szagát.
A szódabikarbónát gondoltam kipróbálni, ezek után meg is próbálom!:)
A szódabikarbóna a cipőből is elűzi a szagot.
Vagy a macskaalommal töltött zoknit rakj a cipőbe.
Sziasztok!
Házi praktikára lenne szükségem, hogy hogyan lehetne elűzni a lábszagot a cipőből. (Mint pl. a szódabikarbóna a hűtőbe...)
Mindenféle spray-t próbáltunk már, de nem vagyok megelégedve...
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Sütés főzés praktikák fortélyok
- Női praktikák! Hogyan érjük el, hogy a párunk ne tudjon nemet mondani!
- Okozhat a helytelen taplalkozas gyomorforgato labszagot? Milyen hazi praktikakat ajanlanatok?
- Pókok elűzésére, távoltartására milyen praktikák vannak?