Tüdőröntgen után (tudásbázis)
Szia, nagyon drukkolok neked!
Megnyugtatásképp leírom, hogy a férjem tavaly pont így járt. Visszahívták, készült más felvétel és kiderült, hogy egy ér "lóg bele" a képbe.
Persze addig hatszor lepergett előttem minden eshetőség.
Sziasztok
Ma voltam ismételt szűrésen
A két lebenyben diffúz kötegek vannak
Tudja vagy volt valakinek ilyen?
Csakis a szövettani vizsgálat alapján lehet kimondani egy daganatról, hogy rosszindulatú.
Még semmi sem biztos.
Kitartást és gyors felépülést kívánok a műtét után!
Ha nincs áttét, az mindenképoen jó, még időben elcsípték.
Sok erőt és kitartást kívánok! Meggyógyulsz, bizz benne te is.
Nyolcadikos voltam, és CT még nem létezett, visszahívtak a tüdőszűrőbe. Mint ott kiderült, foltot láttak az előző felvételen, de végül kiderült, csak egy lábon kihordott tüdőgyulladás nyoma volt.
(Akkor még az iskolásokat évente szűrték, most nem tudom, hogy van.)
Nekem is volt hasonló, és anyukámnak is. Mindkettőnknek tüdőgyulladás nyoma volt, amit lábon hordtunk ki és kb. észre se vettük az lehet. Nekem még 1 alkalommal volt ilyen, amikor asztmás lettem és kivizsgálás alatt voltam, de akkor valószínűleg a tüdőben lévő gyulladásos dolgokat mutatta.
Ne gondolj egyből a legrosszabbra, valószínűbb valami erősebb "megfázás" utáni maradvány dolog, ami lassan el fog tűnni. A CT-n meg legalább tisztább képet kapnak róla, megnyugvásképpen én is megcsináltatnám. Voltam egyszer koponya MRI-n, utána nekem is kb egy szikla esett le a szívemről, hogy semmi gáz nincs. Csak addig voltam totál pánikba, amíg be nem jutottam a vizsgálatra és kézbe nem kaptam az eredményt.
Meg egyszer úgy félre nyeltem a rizi bizit, hogy tüdőre szaladt és az orromon jött vissza ki. Vért köhögtem fel Felsértette az egyik oldalt a légcsövem. Olyan volt hetekig, mintha oda szorult volna egy rizs vagy borsó szem. Hát a hideg veríték vert ki amíg nem néztek meg, nincs-e ott semmi tutira. De végül kaptam simán gyógyszert, mert gyulladás lett ott, mert felsértette belül, amire ráment egy légúti betegség és olyan volt, mintha nagyobb lenne a baj.
2 hétig foglald le magad valamivel, ami leköt, és kicsit eltereli a gondolataid. Minden rendben lesz. :))
További ajánlott fórumok:
- Baba a pocakban vetélés/missed ab után!
- Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV?
- Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után
- Ébredés után mi volt az első dolog amit csináltál?
- A szó kezdete FEL utána abc-ben a többi....
- Kisfiam csúnyán köhög, nyolcadik napja lázas, kap gyógyszereket is. Ma vért vettek magas lett a CRP-je, elküldtek tüdőröntgenre...