Tudnátok javasolni valamit levéltetű ellen? (tudásbázis kérdés)
micsoda segítőkész csapat,, arik vagytok,, csak véletlenül olvastam ezt a fórumot, sajna csak egy betegségesbe szoktam belépni.. deltáomitt is nagyon jó emberek vannak..
puszi nektek...
már camotoxal islefújtam, meg is bántam:_)))
de köszi nektek...
Az "öregek" a következőt javasolják:
Áztass le nagy csalánt vízbe kb 3 napra.
Majd a levével permetezd be.
Teljesen bio, s működik.
A másik biomódszer, hogy biokertészet elvei szerint ültetsz el dolgokat. Ha megmondod mi lett tetves, segíthetek mit ültess mellé.
De általában a fokhagymát nem szereti a tetű.
Viszont eszembe jutott, ha inkább bio-t akarsz, akkor a BIOLA nevű rovarölőt is használhatod.
A naplómban írtam róluk, megnézheted, ha van kedved...
Az atka nagyon egy kis "gonosz" állatka... :-(
Ami jó rá, az egy kontakt atkaölő készítmény a Sanmite 20 WP atkaölőszer. Ezzel kell lepermetezni a növényt. A hasznos állatkákat:a ragadozó atkákat, katicabogarat stb. nem bántja. Viszont jó a liszteskére (üvegházi molytetű) is. Olyan 5-600 ft körül van ára, kis tasakban gazdaboltokban meg tudod venni.
sziasztok! na és atka ellen? mert a mosószappan nem igazán jó ráá...
a levendula meg beatkásodik....
A fikusznak érdemes nedves ruhával letörölgetni a leveleit.
Bio módszernek a savanyú tejjel való permetezést hallottam.Nekem most savanyodik,a fuksziámat megtámadták a lisztecskék.Állítólag arra is jó,pedig azok szerintem kiirthatatlanok.
lehet talalni kulonbozo fajta insekticideket a mezogazdasagi gyogyszertarakban.
Nekem a Petuniakon jelent meg, befujtam ezzel a nem tudom mi a neve - de holnap megnezem, es jo lett.
De hallottam mar olyat is akik az allatoknak keszitett bolhaporral szorjak be
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok javasolni álmatlanság ellen?
- Levéltetű ellen hogyan-mivel védekezzek a szobanövényeimnél?
- Milyen altatót tudnátok javasolni?
- Hajmosásnál, meg fésüléskor nagyon sok hajam kihullik! Milyen sampont tudnátok javasolni?
- Haspuffadás csökkentésére tudnátok javasolni valamit?
- Olyan kenőcsöket keresek, amelyek elnyomják az állandó, nagyon erős térdfájdalmat. Ilyen sportkenőcsöket tudnátok javasolni?