Tudna valaki segíteni?Azt hallottam, hogy egyedülállóként is lehet örökbe fogadni babát. Mi a menete ennek? (tudásbázis)
Ha az anyuka téged jelöl meg a gyermek befogadójaként, vagy a gyermeket több mint egy éve saját háztartásodban neveled, akkor igen, megkaphatod, te vagy előnyben.
Az örökbefogadó tanfolyamot el kell végezni mindenképpen. Nem kaland. Három szombatot vesz igénybe.
Köszönöm a gyors válaszokat!Kicsit most össze vagyok zavarodva hogy s mint is van de azért köszönöm!
Természetesen tudom hogy nem úgy működik ha van szülésznő ismerősöm hogy a kórházban én válogatok,de gondolom ha tudomása van róla hogy a nála szülő anyuka nem akarja megtartani a babát akkor beajánlhat az anyukánál engem és erre gondoltam.
Szia!
Egyedülállóként lehet örökbe fogadni, másfél éve nevelem örökbefogadott lányomat. Egyedülállóként fogadtam örökbe a TEGYESZ-en keresztül, hivatalosan, országos listáról. A feltételek ugyanazok, mint házaspár esetében, kivéve, hogy ha egy gyermekre van házaspár jelentkező, neked már nincs rá esélyed, mert előnyben lesz.
Ajánlom, hogy 0-5 év között jelöld meg a határt, és készülj arra. hogy gyermekedet 3-5 éves kora között fogod megkapni.
Ha az országos listát bevállalod, és nem foglalkozol a bőrszínnel, gyorsan fog menni. Nekem öt hónap telt el összesen a határozat és a kiajánlás között.
Kérdezz, ha érdekel még valami, én végigcsináltam, és nagyon boldog vagyok. Lehetséges!
Én úgy tudom, nagyon sok pár várakozik örökbe fogadható gyermekre. Mert bár sok gyermek van otthonban, de a szülők nem mondanak le róluk, tehát csak nevelőszülőkhöz adják ki őket.
Viszont vannak olyan gyerekek, akiket meg senki nem akar örökbe fogadni, bár nem lenne akadálya. De az örökbe adásnál titkolják a gyermek szüleinek adatait, tehát nem hiszm, hogy a kórházban rámutatok valakiére, hogy nekem ő kell.
nem kell tanfolyásra járni.
Amikor megfelelsz az általam felsoroltakon feljkerülsz a listájukra. Évenként egyszer kell személyesen megújitanod.-azaz szándéknyilatkozatot tenned-ha nem ujitod meg:törölnek.
Tizenéve még ez volt.Én sen újítottam meg, mert saját gyerekkel lettem terhes menet közben.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- Olvastam, hallottam - megosztom
- Államkincstár nyomtatvány keresek, hogy nem vagyok egyedülálló mostantól a családipótlék járulék miatt. Tud valaki segíteni, hol találom?
- Tudna valaki abban segíteni, hogy egy egyedülálló anya milyen segélyeket kérhet az önkormányzattól?
- Már hallottam az Update ultra 1 - es kódú ételekről, de nem tudom, melyek azok. Tudna valaki segíteni némi felsorolással? Előre is köszönöm!
- Hallottam a szerencse hozó zöld rizsről és arany rizsről. Tudna valaki abban segiteni, hol tudnám megvásárolni és kb mennyiért?