Tudna valaki nekem segíteni? Aloe vera cserepes virágot, hogyan használják gyogyításra? (tudásbázis)
Nem tudom, hogy jársz-e még erre.
Használtam belsőleg is, de az gyári készítmény volt. Az általam nevelt növények gazdaságosan még nem használhatók. Mire meghámoznám, szinte semmi sem maradna. 1-2 évet még várok vele, vagy nekilátok intenzíven táplálni, hogy nőjön és hízzon.
Amit vásároltál, ha gondosan ápolod, kb. 1 éves korára jól megnő, a sarjakat is cserepezd be és azokat is gondosan neveld. Vigyázz, mert a túlöntözés hamar kivégzi.
Én azt olvastam,hogy belsőleg is nagyon jó sok betegséget megelőz meg ha beteg a szervezet akkor javít rajta.
Te használtad már belsőleg?
Én nekem elég fiatal aloeverám van akkor ezt hiába is használnám belsöleg?Nekem még soha nem volt most vettük a piacon remélem be fog vállni.
Igen, nagyon hamar beszárad a vágás helye.
Sebgyógyításra a kisebb példányok levele is jó, de enni-inni csak a több éves, jól táplált és nagy, húsos levelek jók és gazdaságosak.A levelet meg kell hámozni, a külső héjat és a belső sárga réteget el kell távolítani, csak a víztiszta gél fogyasztható.
Én is így vagyok vele, a méregdrága kész terméket akkor sem venném meg, ha lenne rá pénzem...
Köszi!!
Utána fogok nézni...
És akkor a levelek belső géljét meg is lehet enni?
Csak arra a bizonyos sárga rétegre kell figyelni?
Engem az érdekelne, hogy hol lehet aloe verát kapni, úgy általánosságban, persze a növényre gondolok, nem a kész termékre...
és persze arra, hogy milyen árban lehet hozzá jutni...
Igen igazad van olvastam azt is,hogy hasmenést okozhat ha megeszik.
Hogyan kell enni és mennyit szabad fogyasztani?
közvetlen a levél"bőre" alatt van egy sárga réteg, ami akár hasmenést is okozhat.
Neked a vízszínű, kocsonyás, zselés része kell.
Késsel le lehet választani a zselés részt
Vágsz egy darabkát a levélből, egyik oldalán végigvágod, kinyitod, mint egy füzetet, ráteszed a gyógyítandó részre.
Nem kell bekenni semmivel, pár óra múlva beforr a sérült levél.Többször újra lehet vágni ugyanabból a levélből.
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok az "új" éhségcsökkentőről! Használja valaki a Hoodia spray-t?
- Szemölcs ellen mit használjak?
- Melyik lisztet használjátok?
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?
- Picasa! Aki használja, tudna segíteni? :-(