Tudja-e valaki, hogy meglévő, de szocpolra szerződést nem kötött lakásra baba születésekor igényelhető-e szocpol? (tudásbázis)
Sajnos nem és ezt biztosan tudom mondani ,mert a fiamék esete is ilyen volt!
Az attól függ,hogy jogilag új-e a lakás. Miért nem vettétek bele a szerződésbe két gyermek vállalását (pl.) akkor a lehetőség nyitva lett volna, max hitelként kell 4 év múlva elkezdeni a visszafizetést (első gyereknél később azt hiszem)!!! Szerintem így, hogy megvan a lakás és nincs ilyen a szerződésben, akkor nem jár. Nekünk ezt mondták 4 éve. Mert ugye az akkor már használt lakás, ennyi erővel minden lakásra felvehető lenne. Én így tudom. Van olyan bank aki foglalkozik a szocpol lehívásával, pl. a CIB-bank.Ezt mi magunk derítettük ki anno, talán azóta jobb a helyzet.
[link] ez a fórum, egyébként az államkincstárhoz tartozik a szocpol, ott érdemes érdeklődni, elvileg egy banknak utalják ki az összeget, ahonnan felveheted. És úgy tudom, hogy a költségek jelentős százalékát kell számlával igazolni, hogy fel tudjátok venni... De kérdezzétek meg az illetőt a fórumon, nekünk is sokat segített..
Igen van lakásvásárlási de ez más.:-)
De ha OTP-s lakás,akkor nyilván van rajta hitel!Vagy az más?
Én úgy tudom, (legalábbis ismerősömék így voltak)...
Anyukájától vették meg a lakást hitelre, rendes felértékelt áron, de mivel családon belül történt az eladás, nem lehetett igényelni a fotot
Új lakásra szocpol használtra fot(fiatalok otthonteremtési támogatása, ami a szocpol fele) életkor maximalizálva van!
Sziasztok!Én úgy tudom, hogy nem igen lehet ingatlan annak a tulajdonában (sem a párjáéban) aki szocpolt igényel, csak nagyon kis hányadban, mondjuk valamilyen öröklés révén.Továbbá kevesebb összeg jár, ha használt lakásra fordítjátok, mintha újra.A feltételek talán letölthetők a MÁkK oldaláról(nem biztos).
Ha te is hitel nélkül szeretnéd igénybe venni,érdemes egy vállalkozót keresni az ismerettségi körödben aki megbízható,ugyanis a válalkozó megtudja neked előlegezni a kezdő költségeket,ugyanis a szocpolt csak utólag fizetik.
Megtaláltama másik fórumot és december óta újra foglalkoznak ott a témával:Tudásbázis-Hol kell szocpolt igényelni?(Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni-melyik állami szervezetet kell megkeresni?)címszó alatt.Nagyon jó ötletnek tartom én inkább megérdeklődöm a MÁK-nál,az a biztos.A másik fórumon aztajánlották valakinek,hogy forduljon a Takarék Szövetkezethez ne bankhoz.Mi már azt is megpróbáltuk deamikor mondtuk,hogy hitel nélkül szeretnénk onnan is elhajtottak,pedig mi is úgy gondoljuk,hogy ez a pénz nekünk is jár!
nálunk párom rohangált minden után (épp nincs a közelben, nem tudom megkérdezni, melyiknél kellett igényelni:(
vagy az Államkincstárnál! Persze nem érdeke a banknak utánafutkozni a dolgoknak, hiszen neki ebből nincs pénze!
Nagyon jó ötlet mert igazad van ez állami kedvezmény lenne talán a gyermeket vállalónak.Köszi
Talán önkormányzattól kellene megkérdezni, mi a teendő, mert elvileg a szocpol állami támogatás és nem banki...
Engem is érdekelnehol találom azt a fórumot,mert egy hasonlót ugyan találtam de ott már hónapok óta nem járt egy lélek sem,ott olvastam arról,hogy a szocpol hitel nélkül is jár,csak mint ahogy írtad is épp ezért hajtanak el minden felőlről mert hitel nélkül nem tud hasznot húzni a bank.De akkor mit csináljak,hagyjam veszni azt a pénzt?
Kérlek mondj valami bővebbet hogyan találom meg,Köszi !
van már egy szocpol-os fórum, és egy szakavatott hoxázó válaszolgat...
De elvileg hitelnélkül is jár, csak az nem üzlet a banknak...
Hűha,eddig nem valami biztató válaszokat kaptam.Tudjátok ez otp-s lakás ezen nem lehet bővíteni----esetleg ha szomszédot kiköltöztetjük .
Amikor igényelted a félszocpolt mellé hitelt is vettél igénybe?Én hitel nélkül szeretném,ezért mindenhonnan elhajtanak,pedig úgy hallottam,hogy akkor is jár,meglévő házunkat szeretnénk bővíteni.
Én szerintem nem. Csak ha bővíted legalább egy szobával, vagy építkezel, vagy vásárolsz. De lehet megcáfolnak.
Meglévő lakásra is igényelhető, ha új lakás akkor mindenképpen, használt lakásnál viszont bővíteni kell egy szobával, és megkapod a félszocpolt, nálunk legalábbis így trtént.
Tudja-e valaki hogy meglévő de szocpolra szerződést nem kötött lakásra baba születésekor igényelhatő.e szoc-pol?
További ajánlott fórumok: