Tud valaki gyors könnyű rétesreceptet?Először készíteném. (tudásbázis)
BÚÉK neked is, végül melyiket csináltad meg?
Legközelebb időben szólj, akkor küldöm. :-))
Megsütöttem sikerült!!!
köszi mindenkinek!!
Buék!!!!!!!!!!!!!!
En egyszer utaztam egy holggyel,es o azt mondta.Ha o meggyes retest csinal,akkor a tesztara,a meggy ala nyers piskota tesztat szaggat nokedli szaggatoval.Ahogy sul a teszta,magaba szivja a meggylevet.Allitolag,nagyon finom.
Én ilyenkor a cukrászdákban kapható rétestésztából szeretem, ami inkább valamilyen vajas levelestészta. A legkedveltebb nálunk a meggyes, ami a következők szerint készül. A vékonyra nyújtott tésztát megszórom babapiskóta morzsával (esetleg zsemlemorzsával), erre gazdagon teszek meggyet, megcukrozom, fahéjazom, feltekerem, tojássárgájával megkenem, és kisütöm. A tölteléket csak egy sávban rakom, nem az egész tészta szélességében. Az almás hasonlóképpen készül, csak én a meghámozott almát nem reszelem, hanem vékonyra szelem, és vajon kicsit megdinsztelem (kevés citromlével locsolva, hogy világos maradjon) mazsola hozzáadásával. Itt szoktam kicsit trükközni, és a dinsztelés végén pici búzadarát keverek bele - ilyenkor nem kell a kinyújtott tésztát babapiskótával megszórni. A túróst vaniliás cukoral, citromhéjjal és cukorral keverem össze. És a túró az házi, nem bolti, mert az kicsit mindig "parázs" marad. A belevaló tojások fehérjét mindig habbá verem (ha van a hűtőben félretett 2-3 tojásfehérje, azt is hozzáadom), úgy rakom a túróba, mert ezáltal sokkal lazább, lágyabb lesz. Ha túlságosan puha, pár kanál búzadarát keverek bele. Legutóbbi újítás a pudingos-meggyes volt, a gyerekeim szerint csak ilyet szabadna csinálnom. Főztem vanília pudingot, kevés vajat kevertem bele, amikor kész lett. amikor meghűlt a tésztára kentem a rétes széességének megfelelő sávban, gazdagon megszórtam meggyel, cukroztam, feltekertem.
tényleg jól néz ki!!ki is gondoltam hogy átküldhetnéd igy az egész tepsivel!!!.)))
A feltett receptjeim között van, bocsi. Ott vannak hozzá képek is, ha gondolod. Ezt nagyon szeretem, mert az sem baj, ha törik a lap, a tepsiben tuti lesz. :-)
Csak ne az a rántással megkent tésztalap legyen, mert az tragédia :(
Szerintem mindegyik recept nagyon jó ahogy elnézem.
Az egyszemélyes csak annyiban más, hogy tovább marad ropogós és nem kell feltekerni. A hajtogatás is gyors és egyszerű. Látványos, mert nem annyira szokványos. De én az összeset szeretem! :))))))
Vagy ami még egyszerűbb, az a rakott rétes. Az a naplómban képekben is benne van.
a tiédet ismerem, csak nekem más néven volt meg.ez tényleg egyszerű és fincsi.
Az almáshoz csak reszelt alma, egy kevés zsemlemorzsa, fahéj, szegfűszeg és cukor kell.
Az almát lereszeled, kikevered a cukorral, fűszerekkel, két réteslapot kiterítesz, kicsi morzsával megszórod, rá az alma, feltekered és kész.
A meggyes még egyszerűbb: meggybefőttet lecsepegteted, megszórod a réteslapot morzsával, rá a meggy, fűszerek, pici cukor, tekered és kész.
Olajozott tepsibe teszed, olajjal megkened és sütöd.
Köszönöm, megnézem.
Amiket eddig néztem nekem túl bonyolultnak tűnt.
köszi mégegyszer.
Az én kedvencem ez.
Túróval is finom.
[link]
Nezz be a receptekhez.En is tettem fel egy olasz retes receptet.Nagyon konnyu,nem kell hozza semmi tudas.
Tud valaki gyors könnyű rétesreceptet?Először készíteném.
További ajánlott fórumok: