Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud valaki finom vaddisznóreceptet? fórum

Tud valaki finom vaddisznóreceptet? (tudásbázis)


2010. okt. 15. 08:38
Meggymártással, hússzeletként fokhagymásan, szalonnásan megsütve finom lehet a vaddisznó, ha nem akarsz pörköltet.
2010. okt. 15. 08:35
Borókabogyót
2010. okt. 15. 08:34
Egyébként borókafogyót, kakukkfüvet, babérlevelet, sok fokhagymát használok a főzéshez, sütéshez egy kis mustár is jöhet:-))
2010. okt. 14. 21:29
A trichinella fertőzés veszélye miatt, melyet okoz a trichinella spiralis (izom féreg, szív izomban is kifejlődhet, mely halált okozhat) tessék 2x megfőzni a vaddisznóhúst, mivel nem játék!! Először abárolni szoktam babérlevéllel, borssal, majd forrás után, rövid főzést követően leöblítem, és újra már igazi fűszerezéssel jól megfőzöm! A hús minden részének min. 65 oC fölött kell lenni percekig, hogy elpusztuljon a kórokozó!
2010. aug. 25. 20:20
mi sokat eszünk mert vadász a férjem.fokhagyma ,szalonna és sokáig sütni.nem kell sokáig áztatni,mert a vadhús a legtisztább!mi is áfonyalekvárral,krokettel fogyasztjuk.
2010. aug. 25. 19:23
na azért nem ugyan az, mint a házi disznó...a vaddisznó húst jól ki kell áztatni, mivel minden mocskot megeszik...amúgy szerintem a vörösboros vaddisznópörköltnek nincs párja, főleg, ha bográcsban el tudod készíteni
2010. aug. 25. 10:43
borókabogyó, tárkony, bors. Én úgy szoktam csinálni, hogy a húst felszeletelem, kiklopfolom, majd egy mustáros, tejfölös, étolajos fűszeres pácba teszem. Utána megsütöm szalonnálval megtűzdelve, vagyis közérakva. Két - három napig szoktam pácolni, nálunk ez a karácsonyi kaja...
2010. aug. 25. 10:40
Semmi extra, ugyanaz, mint a házidisznó, csak tovább kell sütni, mert rágós marad, erre figyelj. Ja, és finomabb is, mint a házi társa ;) Meg a savanyú vadmalacleves is isteni.
2010. aug. 25. 10:39
vannak jó vadfűszerek is amik még jobban kihozzák az ízét az áfonyát én se hagynám el:)
3. otis (válaszként erre: 2. - Marjann)
2010. aug. 25. 10:29
ennyi az egész? Azt hittem, a vadakkal bonyolultabb a helyzet :) köszi
2010. aug. 25. 10:28
Szerintem tűzdeld meg szalonnával, fokhagymával és úgy süsd meg. Egyszerű, de nagyszerű. Áfonyalekvárral, vagy valamilyen gyümölcsszósszal enném. És krokettel:)
1. otis
2010. aug. 25. 10:27
Van lefagyasztva fél kiló csont nélküli vaddisznócombom (2 főre elég). Nem szeretnék pörköltet, inkább egészben, vagy szeletben sütném meg. Tud valaki segíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook