Törpenyuszik (beszélgetős fórum)
Igen, írtam a nyuszis klubba is:) de itt is írom akkor, hogy a holland törpét én nem igen ajánlom, mert sok vele a gond:(
Szelídek,szobatiszták is tudnak lenni!És igen megismerik a gazdájukat:)
Sziasztok! A holland törpenyuszi valóban 1-1,5 kiló?
A nyuszik szelidek?Megismerik a gazdájukat?Mennyire taníthatóak (pl.szobatisztaság)?
Ültem mellette a teraszon simogattam, hagyta is magát nem szaladt el.Aztán eltelt 2-3 mp és éreztem hogy megharapott, nem is tudtam elvenni a kezem, nem gondoltam hogy harapni akar!
Azt vettem észre, hogy nagyon hirtelen a nyusz!! Nem lassan komótosan jön oda hozzám, hanem gyorsan és váratlanul "támad"!!
A körmeit sem merem megnézni, nem hogy a fogait!! :-(
Engem még sose bántott, de nem minden nyuszi lesz agresszív, mikor ivarosodik..hát lehet, hogy attól van, milyen szituban harapott meg?
Nem tudom,2 hete van nálunk,lány és kb:6 hónapos! Mi vagyunk a 3. gazdi.Gondolom ez sem túl jó neki!szerintem harapott, mert felhorzsolta a fogával a bőrömet! :-( de nem vérzett! Milyen mikor ivarosodik? Téged is bántott már Gofri?
Nem lehet, hogy ivarosodik? Akkor szoktak néha megőrülni és odacsípni:(
Megharapott a nyuszim! Miért ilyen kis "véreb"??
Járt már valaki így?
Mikor kaptad, hány hetes volt a nyuszi?
Úgy látom a nyulasok leléptek máshová!! :-(
HELP!!!!!! :((((((((((((((
Elvittem a 6 hetes nyuszim az állatorvoshoz. Azt mondta ez az állat csont és bőr és ki van hűlve. Pedig lakásban tartom, nincs hideg. és kajája is van állandóan, de nem eszi a szénát. Csak gubbaszt. Teljesen el vagyok keseredve. Nem biztat a doki semmi jóval.. Bent tartotta infúziót kapott, vitaminbombát és infralámpával melegítik. Mit csináltam rosszul? Tenyésztőtől vettem 6 hetesen, azt mondta árpát kapott eddig. de a doki meg most azt mondta hogy ez nagyon pici, még cumizna.:(
Sziasztok! Kaptunk 1 lány lógó fülű nyuszit ajándékba kb.: fél éves. Elképzelhető, hogy vad? kaját adtam neki és nekem ugrott! Nem volt a ketrecébe.Nem harapott meg de nagyon megijedtem tőle!! Ezt már mással is meg csinálta mikor próbálta megsimogatni! Mit csináljak vele?
Sziasztok. segítséget kérnék. Nemrég hoztunk el egy 6 hetes törpenyuszit. Most van nálunk 4.napja. megy a hasa. Először még normál széklete volt, most viszont eléggé lágy, nem teljesen hasmenés de lágy széklet. Beleragad a bundájába is. :(
Árpát és száraz szénát adok neki. Lehet az utóbbit még nem kéne? Árpát kapott korábban is és nem volt vele gond.
Végleg nem különíteném el, csak olyankor, amikor ilyenjük van. Illetve az ivartalanítást bevállalnám. Mindkettönél.
Nincsenek.csak nem értem őket,eddig együtt aludtak,bújtak,tök jól kijöttek.ivaréretté se most váltak,mert már több,mint egy évesek.rangsor is adott mert a fekete a félősebb,viszont valamiért egyre sürübben dobbantgat.olyankor veszi kezdetét az örület =S szerinted végleg el kell különíteni őket?
Az a bajuk, hogy mindkettö bak:) Ivartalanítva vannak? a helyedben külön tenném öket egy idöre, föleg éjszakára, mielött még vér folyik.
Sziasztok!Légyszi segítsetek...Az lenne a problémám,hogy van 2 bak törpenyuszim.Egy éve élnek egymás mellett,eddig semmi baj nem volt köztük,most meg 2 napja olyan szinten verekszenek,tépik egymást,hogy tiszta szőr a ketrec....Nem értem mi bajuk lett hirtelen,főleg,hogy 2 teljesen eltérő nyusziról beszélünk,az egyik nagyon domináns a másik meg nagyon félős...Így nem tudom elképzelni,hogy a rangsor miatt harcolnának...Szerintetek?Előre is köszi mindenkinek
Fura, az enyém nap közben alig megy vissza..:DDD csak néha szundizni..este meg duzzog, ha visszazárjuk..:D
enyém is kint lehetne egész nap, de vmiért jobban szeret a ketrecében fetrengeni :D nyáron szeretett az előszobában a szőnyegen meg a cipős szekrény alatt feküdni, de most, hogy fűtünk, be vannak csukva az ajtók, így csak a nagyszobában tud rohangálni.
:DDD Érdekes az enyém elfeküdni is jobban szeret a szőnyegen:D Ilyenkor egész nap kinn van:D
hát szeret kint lenni, de így elfeküdni a ketrecében szeret. csak a macska nem hagyta :D de amugy imádják egymást
:DDD Nem szeret kimenni?:)
a nyuszi nagy örömmel konstatálta, hogy végre nyugiban pihenhet a ketrecében :D
:DD Szegéééény:D Ez úgy lenne fair, ha néha a macskát zárnád be, és a nyuszit engednéd ki:DD
aha, most be is van zárva, illetve nem ő van bezárva, hanem a macska kizárva tőle, mert ma vmiért ugy döntött, hogy ő ma a nyúlketrecben tölti idejét, szegény Capone meg korlátozva volt álatala a szabadságában :D
Érdekes, még nem láttam:) Mondjuk csokit ugye nem is feltétlen mernék neki adni, de azért jó tudni:))
Nap közben a tiéd is lustizik?:)
hát olyan, mint a kutyáknak ezek a csont alakú jutifalatok, csak ez répa alakú. nem szabad sokszor adni, mert nem a legegészségesebb (hát csak mint nekünk a csoki...), de néha néha belefér. általában a kassza mellett van minden állatkereskedésben
Csokirépa? Ilyet még nem is láttam:D
nah kiszedtem a varratokat, alig látszik a heg. egész jól tűrte a varratszedést, vettem neki ilyen csoki répát amit állateledelesnél lehet kapni, azt odaadtam neki utána, egyből meg is ette, szóval nem hiszem, hogy megrázta a varrateltávolítás :)
További ajánlott fórumok: