Tökfőzeléket le lehet fagyasztani? (tudásbázis)
jobb ha nem fagyasztod le,mert utana mar nem finom/kiprobaltam/.
Le lehet, ehető lesz, de nem lesz olyan az állaga. Én főzeléket sosem fagyasztok. De még melegítve, másnaposan sem szeretem.
Sok mindent lefagyasztok, de főzeléket soha.
Akkor neked úgyis jó, én nem szeretem. Ennyi.
Biztos nem egyformák,,és készséggel elhiszem hogy van olyan ami jó marad.
Bár ráleltem volna akkor nekem is lenne a fagyóban.
Rögöst én nem használok, azt nem tudom, de a sima túró, amit Lidl-ben veszek, hűtőben kiengedve teljesen olyan, mint mikor beteszem :)
Nem mindegy? :) Megfőzni sem érdemes!
Nem. Én egyszer fagyasztottam tökfőzeléket, undorító állaga lett utána, nekem a kukában landolt.
Túrós táskát fagyasztottam le frissen, mert sokat sütöttem. Nagyon finom volt. A fagyasztóból kivett viszont megváltozott. Tészta pompás, töltelék morzsálódóan száraz. Rögös túrút hadználtam, szétnyomkodva.
A rögös fagyasztás után,melegítve szinte csikorog,gumis.
A sima túró meg darás állagú lesz.
Én így érzem.
Te ettél már olyan kiolvasztott túrót, ami olyan mint a rágó?
Mèg frissen sem szeretem. Hát mèg fagyasztva.
A tökfőzeléket ne fagyaszd le! Annyit csinálj, amennyit kétszeri evésre el tudsz fogyasztani.
Én sosem fagyasztottam le, nem szeretném, ha undorral kéne ránéznem.
Nem . Kiolvadás után "pépessé" válik , és a tejföl is kicsapódik belőle .
Nekem grízes lett a lefagyasztott túró.
Szerintem sem olyan egyik sem,,de ha neked igen, kész szerencse.
Ez elég nagy marhaság, mert a túró mondjuk pont olyan lesz kiolvasztva, mint mikor betettük. Én mindig fagyasztom, mert sokat használok, és még sosem volt vele semmi gond. Tejfölt önmagában nem szoktam, de tejfölös ételt igen, ha csak rakott ételen van semmi gond, ha főzelékszerű, akkor át kell kicsit forgatni, és ennyi...
Egy kávéskanálnyi kis liszt,kis tejföl segít rajta,különben tényleg vizes hatású marad.
Túrós meg tejfölös ételt nem szoktam fagyasztani, a túró olyan lesz mint a rágó, a tejföl meg olyan mint amikor a savanyú tej összeugrik.
Olyan lesz mint amikor kicsapódik a tejföl.
Ehető, de nem lesz olyan mint frissen.
A tejföl miatt? Ezt még én sem próbáltam ki, pedig be-bedugunk ételmaradékot. Esetleg átforralva?
Nem, de ehető. Kicsit a tetején vizes.
Kiolvasztás után olyan lesz, mint most?
További ajánlott fórumok: