Ti mennyire fogadjátok el azt, hogy miután hazamentek a munkából a kolléganőtök/kollégátok a másik váltásból hívogat titeket? (beszélgetés)
Munkahelyen adok-kapok van. Mi van ha egyszer én is szarban leszek, és csak őt tudnám hívni? Mondok példákat. A főnököm adott egy nap szabit, hirtelen kellett. Rendes volt, nem oktatott ki, amiért nem 3 nappal előtte szóltam-nem is tudtam volna. Ő meg két nap múlva odajött, hogy túlóra? Elvâllaltam, mert neki meg arra volt szüksége.
Kollégák: senkivel nem veszek össze. Bármikor szükségem lehet segítségre és lehet éppen ő az aki ott lesz, vagy vele tudok napot cserélni amikor nem akarok szabit. Ezek csak példák. Nem kell undokoskodni. Szépen le lehet építeni. Beszélj vele.
Szerintem hívd fel te is amikor nem dolgozik és keress rajta valamit. Csak észreveszi magat.
Amúgy csak kérdezem, szóltál már neki, hogy ne cseszegessen, vagy csak minket tájékoztatsz, hogy ez téged zavar?
Engem nem szokott zavarni.
Épp az azonnali utalás bevezetésnél történt utoljára, hogy én nem voltam ügyeletben, de felhívtak a kollégák, mert vannak olyan dolgok, amikben én vagyok a jó, így megkérdezték, elmondtam mit kell tenni, aztán elköszöntünk. Ők pénzért dolgoztak, én meg köszire...
Én ehhez teljesen hozzá vagyok szokva...
Szerintem magán telefonszámot nem kéne megadni a kolléganődnek (ha egyébként nem vagytok barátnők). A főnöködnek kell tudnia, hogy elérjen szükség esetén.
Egyszerűen letiltanám.
Ha panaszkodik, hogy nem ér el, akkor a főnökön keresztül kereshet. (azt meg nem fogja megtenni)
Én úgy kezdtem, hogy az előző kolléganő egyik nap már nem ment be dolgozni. Másfél hónap után kerültem oda úgy hogy addig álltak az ügyek, és kérdezni sem volt kit. Megoldottam.
Szóval vegye elő az agyát a kolléganő, próbálkozzon, nem vagy 0-24-es üszi.
Baromira nem normális.
Ha új, és be kefeliratoznill tanítanod, kérj időt a főnöktől, előtte gondold át mit kell tudnia, írásd össze mit nem tud.
Ha csak folyton kupi van, rendszerezni meg kell nagy kan betűkkel (nálunk legtöbbször én teszem ezt, mert mások nem gondolnak arra, hogy hány embernek kell még megtalálni azokat a cuccokat).
Ha még egy HP, akkor ne vedd fel neki, tiltsd le.
További ajánlott fórumok:
- Miért ad egy férfi csokit ajándékba egy kolléganőnek?
- Mi a véleményetek azokról a szülőkről, akik a fogadott lelkiismeretes orvosnak nem adtak borítékot, csak szóban köszönték meg és hazamentek?
- A férjemre hajt vajon a kolléganője vagy csak barátok?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Férjemnek szerelmet vallott az egyik kolléganője. Mit tegyek?