Ti hogyan éltétek meg a szopizás abbahagyását? (tudásbázis)
A gyereked megmarad!!
Mi csak a kórházban szopiztunk, itthon rögtön fejni kezdtem, mert muszáj volt.
3 hósan ivott meg nai 1 litert, akkor kezdtünk hozzátáplálni, + tápszer. A költözés miatt viszont már nem lett több tejem.
Egy percig se bánom, hogy így alakult, a kapcsolatunkban semmi nem múlt ezen!!!
Én szoptatok,kisfiam 16 hónapos, és 6hónapos kismama vagyok. Most érkeztünk el oda, hogy már nem igazán kell neki, ha én adom, elfogadja, de magától már csak néha-néha jön és kéri.
Nehéz egy részről, más részről öröm, hiszen 3 hónapot regenerálódhat a mellem, mielőtt a tesó megszületik.
Nehezen...bár tény, hogy előbb-utóbb eljön ez az idő.
Ügyes vagy a 16 hónappal :)
Ha terveztek tesót, akkor gondolj arra, h a baba előtt azért neked is vissza kell szedni a tartalékokat. Szoptatás közben ez elég nehéz :)
megkönnyebbülést :) bár a legkisebbemre még várni kell ő már 25 hónapos, de nem bánnám ha abbahagyná.
kati
Vikucka, egy 1 éves már nem pürézik, turmixol. Legalábbis a többség.
És azért a gyerek döntése is legyen, ne csak a tiéd... :) Leszámítva kirívó eseteket, persze.
Nekem 22 hónapos volt a fiam,mikor abbahagytuk a szopit!
Semmi hajlandóságot nem mutatott,hogy magától leválasztódjon,így lépni kellett!
Már karmolt,harapott,ha úgy tartotta kedve elkezdte lecibálni rólam a ruhát,mindegy hol voltunk!
Nehezen,de sikerült leválasztani,nagyon kitartónak és következetesnek kellett lenni,bárhogy könyörgött,mégis úgy érzem engem jobban megviselt mint őt!
Még most is hiányzik kicsit az a meghitt intím viszony pedig eltelt már több mint egy év!
Én max. 1 éves koráig szoptatnám a gyerekem, utána már simán meg tudja enni azokat az ételeket is, amiket mi, persze neki megfelelően tálalva (püré, turmix, összetörve)
az ilyen 3 éves korig szopizást (több embernél olvastam, hallottam, láttam) meg nagyon túlzásnak tartom, de ez nyilván az én véleményem.
az rosszul esett, hogy 5 hósan döntöttek úgy, hogy nem kell, kb 1 hét alatt.
Másik oldalról meg örültem. Ká kimerült voltam, ahogy 'leszálltak', pikk pakk jobb lett.
Még 1 hóig tudtam nekik fejni.... az is valami...
önálló emberkék, önálló döntésekkel. ne bánd, szerintem. :)
További ajánlott fórumok:
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Fogamzásgátló abbahagyása utáni tünetek
- Fogamzásgátló abbahagyása! Babát szeretnénk :)
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után kinél, milyen mellékhatások léptek fel?
- Duphaston szedésével, illetve abbahagyásával kapcsolatban tud valaki segíteni? Hányadik héten és hogyan kell abbahagyni?
- Cigi abbahagyása után hogyan lehet fogyni?