Tesóm "rám hagyná" a boltját, de nincs kereskedelmi végzettségem.. Mi a teendő? (tudásbázis)
Persze, de azért ehhez nem árt, ha az embernek van összeköttetése...
Lehet, ha én vinném a pénzt, jól körberöhögnének, meg még ki tudja, kiket hívnának rám:D
nem logika, jogszabály...
Amúgy 2-3 hónapos gyorstalpalón senkit nem tanítanak meg kereskedni. Meg kb. semmire. De vannak ennél még rövidebb "képzések is". Beviszed a pénzt, megmutatod a pofád, titöltik a papírt, stempli, oszt csá.
Pl. mit kell oktatni a vegyeskeseskedés eladójának? annyi a dolga, hogy tudja mit hova pakol ki, jó esetben udvarias, ismeri a számokat, tud kezelni egy pénztárgépet, és max. ki tud tölteni egy számlát. Ha valaki nem sík hülye, és összekeveri a krumplit a szappanal, akkor meg tudja csinálni. Jogszabály, hogy fizess.
..de mi az összefüggés egy sebészeti szakápolói vizsga, és egy gyógyászati segédeszköz bolti eladó között?:)
NEm értem én ezt az egészet, én pl. műkörmösként végeztem, és most van egy boltom, ahol az ehhez kapcsolódó alapanyagokat árulom... ettől függetlenül ugyanúgy nincs ütésem a kereskedelemhez..
Szakirányú végzettség.
Vendéglátós végzettséggel pl. lehet vki élelmiszerbolti eladó.
Nekem az egyik barátnőm gyógyászati segédeszköz boltban dolgozik, mint eladó, és csak eü. végzettsége van..
Akkor ez, hogyan lehetséges?
(egyedül van a boltban)
Több dolog felmerült már..
Még az is, hogy a tesóm lenne a főnök, Ő fizetne utánam mindent, én lennék a boltba, árut rendelnék, és intézném az ügyes-bajos dolgokat.
És engem nem fognak ellenőrizni...?
LEhetek a boltba keri végzettség nélkül?
Maradjon az Ő nevén,csak csináld Te.
Vagy végezz el egy boltvezetői tanfolyamot.:)
Tesómnak van egy gyógyászati segédeszköz boltja. Ők elköltöznek a városból, és szeretné, ha én vinném tovább..
Ezt hogyan tudnám megoldani?
További ajánlott fórumok:
- Párkapcsolatnál számít, hogy nem azonos végzettségűek a felek?
- Egy pékség nyitásához szükség van kereskedelmi végzettségre!?
- Árulhatok saját vállalkozásban ruhaneműt, ha nincs kereskedelmi végzettségem?
- Pepco-ba kell-e kereskedelmi végzettség?
- Tudja valaki, hogy webáruház üzemeltetéséhez jelenleg szükséges-e kereskedelmi végzettség?
- Ha körmös vagyok és műköröm alapanyag viszonteladó szeretnék lenni szükség van kereskedelmi végzettségre is?