Terhesség kihordása méhsövény mellett? (beszélgetés)
Örülök h túl vagy rajta! Drukkolok h a 8 közé tartozz! Nálunk sem okozott problémát, sohasem derült volna ki, ha a nem okoz a császármetszés ennyi galibát.
Jó babavárást!
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatod!
Túl vagyok a polipműtéten, minden rendben. Csak a műtét után tudtam az orvossal beszélni, kérdés nélkül említette a méhsövényt, azt mondta, hogy a mérete, helye miatt nem látja akadályát a terhességnek, mivel 10 nőből 8 gond nélkül kihordja a babáját rendes időre, sövény mellett is. A maradék 2 nőnél fordul elő spontán vetélés, ott már foglalkozni kell a sövénnyel. Megmondom az igazat, hogy megnyugtatott ezzel, mert így van hitem abban, hogy igenis tartozhatok majd én is a 8 szerencsés nő közé. :)
Ennek megerősítésére várom továbbra is a pozitív hozzászólásokat! ;)
Szia Anda 26
Nekem sikerült sövény mellett teherbe esnem és végig kihordanom ehy gyermeket, bár utána volt 2 vetélésem, de az valószínű a császármetszés komplikációi miatt történtek. Most én is műtét elött állok és egy úttal a sövényt is leszedik, h csökkentsék a további vetélés kockázatát.
A helyedben én beszélnék a dokival még műtét elött, és majd az ő segítségével döntenék a továbbiakról.
Sok sikert!
Sziasztok!
Olyan hölgytársak tapasztalataira lennék kíváncsi, akiknek méhsövény jelenléte mellett sikerült teherbe esni és egészséges babát kihordani is.
Sajnos a másik fórumon csak olyan hozzászólók vannak, akik már túl vannak a sövényműtéten.
Engem 3 nap múlva műtenek méhpolippal, de ugyanez az orvos 2014. nyarán hüvelyi UH-gal megállapította, hogy "A fundushoz közel 11 mm széles septum található." és "Az uterus subseptus orvosi beavatkozást nem igényel." Erre a 2. mondatra rákérdeztem, azt mondta, hogy amíg nem következik be egymás után 2 vetélésem, addig a sövénnyel nem kell foglalkozni. Nem mondom, hogy megnyugtatott... De mivel babát akkoriban még nem terveztünk, így nem foglalkoztatott a részleges méhsövényem.
Viszont néhány hónapja már rajta vagyunk a babaprojekten, de eddig nem sikerült. A polipom április végén derült ki, alhasi fájdalmaim vittek orvoshoz. Nem félek a műtéttől, csak szeretnék már túl lenni rajta. A méhsövény viszont egyre inkább foglalkoztat.
A polip műtét előtt vagy után tervezem megkérdezni az orvosomat a sövényről konkrétabban. Ugyanis, ha nem muszáj, én nem távolíttatnám el, mert olvastam, hogy nem feltétlen jó a műtét kimenetele, akár az ottmaradó hegek is gondot okozhatnak. Ezért várnék olyanoktól tapasztalatokat, akiknek sikerült a méhsövény mellett is egészséges babát szülniük.
Köszönöm szépen előre is!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Terhesség mellett lehet simogatni a kutyákat?
- Van, akinek azt mondták, életveszélyes lehet egy újabb terhesség kihordása, de mégis terhes lett?
- Lágyéksérv műtétek után terhesség kihordása
- Méhsövény terhesség alatt
- Méhsövény terhesség alatt?