Terhes vagy? Mit ( nem ) láttál az ELSŐ ultrahangon? (beszélgetés)
Szerintem ha menstruálsz akkor nem,ilyen tabi után kicsit a hormonok játszadozhatnak.
Fáradékony meg lehetsz az időtől.
De egy teszt vagy egy doki biztos tudna neked segíteni:-)
Ezt ennyiből igen nehéz lenne megmondani.
Kimaradt a menstruációd? Esetleg van valami tüneted ami nem szokott jelentkezni? Van rá esély, hogy terhes legyél?
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy ide bepofátlankodok...véleményetekre lennék kíváncsi, hogy szerintetek terhes vagyok-e...itt van kép..
Mekkora a legkisebb CRL méret amit egy 2D ultrahang készülékkel látni lehet?
(Persze orvos és gép függő, de általánosságban kérdezem)
Valahol azt olvastam hogy ha 6mm feletti a szikhólyag, az már probléma.
Viszont ha azt nézzük hogy az orvosok csak hozzávetőlegesen tudnak időpontot megadni, lehet hogy a te terhességed előrehaladottabb mint az enyém. Szerdán majd kiderül (:
Amennyire utánna olvastam a baba "egy része" a szikhólyagból alakul ki, és miután átvette a szikhólyag szerepét a méhlepény, az lassan elsorvad. Nagyobb lesz a baba ez biztos. (:
Hüvelyit csinált, mert ott 12.hétig nem csinálnak hasit.
Ha esetleg rosszul sül el a dolog, biztos nem fogom legközelebb úgy elsietni a dokihoz menést mint most, -nem kell több csalódás- de azért még reménykedem.
hüvelyi vizsgálat volt?-mert akkor jobban látszik meg ilyenkor ált .ba azt szoktak.
Hasi vizsgálatnál lehetséges hogy elbújik.
Amúgy engem is vissza hívott a fizetős doki hetente azt végül elhalt a baba.
Én már tapasztalatból nem is mennék ilyen hamar dokihoz.
Remélem azért minden rendben lesz nálatok.
Sziasztok.
3hete csináltam egy tesztet, és kiderült hogy babátvárok. Mikor utánna olvasgattam mindehol azt láttam hogy a terhesség korát a utolsó menstruáció első napjától számolják, eddig rendben is van, még azt is be tudom tájolni hogy mikor foganhatott a baba.
1 uh "4hetesen" történt: 9mm petezsák
2 uh csak hogy biztos legyen "5hetesen": 3,3mm petezsák is volt, nem méhen kívüli és mellsőfali
3 uh "6hetesen": 4,4mm petezsák de nem látott embriót és 5hetesnek ítélte a gép a terhességet
Most viszahívott még egy uh-ra ("7hetesen"), de hogy hetente nézegetjük elég viccesnek tartom.
A kérdés az lenne: lehetséges hogy a 2D uh annyira nem kifinomult és el tud bújni előle a baba a szikhólyag mögé, végül is csak szelvényenkénti képet tud adni?
Jaj de jó hogy mások is vannak így:)
Én biztos nem fogok befeküdni csütörtökön ha nem látja még...5hetesen..
Megcsináljuk úgyis a hcg vérvételt megint ..meglátjuk mennyit emelkedik aztán ha semmit akkor maximum meg beszélem vele hogy mi legyen.
Háát fáj a mellem egyfolytában:)
A hasam görcsölt úgy mintha megjönne azon a héten amikorra ugye nem vártam:))Aztán abba maradt egy pár napra és most 2 napja megint így fájdogál.Olvastam hogy az amiatt lehet hogy ugye húzódnak a méhszalagok.
Hányingerem csak ilyen nagyon enyhén van és ahogy beveszem reggel az elevitet elmúlik:)
A teszt pozitiv lett..2szer
És nem tudom hogy ez normális tünet e de a méhem így meg van puffadva vagy hogy is mondjam:)
Mennyi idő telt el a két béta hcg között?az első és a második mennyi volt?:))Előre is köszi a választ..jah és a megnyugtatást:))
Sziasztok,
Lysettemanoka, elvileg időben nagyjából ugyanott tartunk. Ma vagyok 6 hetes terhes. Egyenlőre csak béta HCG mutatta ki a terhességet, kétszer voltam és szépen emelkedett a kettő között. Múlt héten még nem látszódott semmi uh-n, de a héten megyek és remélem fog plusz 1 bizonyítékot. :) Milyen tüneteid vannak?
Nem tudom miért csinálja én nem is hallottam még ilyenről...
Bízunk benne,hogy minden rendben lesz!!
Jaj nagyon sajnálom:((
De most 16 hetes vagy már:)elvileg 3 hónapig veszélyes...de nem akarom elkiabálni:)Drukkolok hogy minden rendben legyen:)
Ma hívott a dokim..mert reggel kellett volna mennem vérvizsgálatra de elaludtam meg amúgy is torok gyulladásom van és nem akarok mászkálni..
Mondta hogy jó akkor csütörtökön UH-előtt menjek be vérvizsgálatra..
Nah most ennek mi értelme van????Megyek Uh-ra 10re ahol mindent lát,akkor minek előtte az a vérteszt 9kor aminek amúgy is délután van eredménye???Komolyan nem értem...
Mindegy még most elmegyek..de utána nem fogok minden 4 naponta vérvételre menni,főleg hogy engem az ájulás kerülget a tűtől:))
Mondjuk én nem fizetek Uh-ért mert a klinikákra hív be mindig pedig van magánrendelője..mindegy ha így könnyebb neki.Bár utálok borítékba pénzt adni,nem tudom az olyan kellemetlen..Jobb amikor megmondják mennyi és kifizetem.
Kössszzzziiii...
Hát most nagy kő esett le a szívemről...:)))Annyira alapos a dokim hogy minden fölösleges vizsgálatra elküld..nem sajnálom a pénzt a kis babóra de azért 2 naponta 4ezerért csinálni vértesztet ahelyett hogy várnánk ténlyeg 1 hetet..tök fölösleges...de azért elmegyek holnap ha ettől jobb lesz :)))
Csütörtökön meg remélem már látunk is valamit...jaj de várom már én is hogy halljam a szivhangját!!
Köszönöm a megnyugtatást...
És jó egészséget nektek:)!!!
Ui:volt olyan aki itta ezt a palástfű teát?
Én úgy kezdtem hogy cickafark aztán peteérésnél ittam a palástfüvet meg szedem az elvitet és ez az első "próbálkozós"hónapunk:))))nem hittem hogy ilyen hamar...de nem akarom elkiabálni:))
Még most is iszom a palástfüvet..csak nem tudom meddig jó!elvileg 3.hónapig lehet mert elősegití a beágyazódást és méherősítő:)
Köszi mégegyszer:)
Szia!Nekem is először felritkulás volt írva a papíromra!!!
Most már 16hetes múltam!!!
Engem nem küldtek mindenféle kivizsgálásra csak 2hét múlva vissza kellett mennem Uh-ra!
Ott már hallottam a babám szívhangját:)
Sziasztok:)
Jó régi a fórum azért remélem vki olvassa..:)
Én kb 4 hetes lehettem az elöző héten..voltam UH-n és nem láttak még semmit:(petezsákot se..
Ezt irta a dokim a leletre..
Endometrium vastagsága 15mm(ez elvileg jo:))benne egy 3mm-es felritkulás...
Elküldött béta hcg vérvizsgálatra ott 203 lett a hcg szintem ami azt mondta jó mert akkor nem vagyok méhen kivüli:)
El kell mennem holnap is még egy vérvételre hogy megnézzük mennyit nőtt a hcg szintem-..
Aztán csütörtökön megint Uh..és ha azon se látszik semmi akkor be akar fektetni a kórházba...
Nah most jó ő orvos meg minden...de úgy gondolom azért mert egy kb 5 hetes magzatot még nem lát nem kéne méhen kívülivel beutalni a kórházba...nem??
Vagy azért már kéne látnia a petezsákot ilyenkor ?előre is köszi:)
Nekem az elsőnél babánál 8 hetesen ezt írták a papírra: szívműködés látható, CRL 10mm, Grav. s.: 8
Ő ma már 4 és fél éves ovis legény :)
A másodiknál 6 hetesen: uterusban 19mm-es petezsák.Szikhólyag látható. Grav s.: 6
Szívhangot csak a következő UH-n, 9 hetesen hallottunk.
Ő ma már 20 hónapos legényke :)
További ajánlott fórumok:
- Mennyi idős terhesen csinálják az első ultrahang felvételt?
- Volt valaki a 14-15 terhességi hét körül 4D ultrahangon?
- Volt már valakinek olyan, hogy az ultrahang nem mutatott terhességet és mégis az volt?
- Kismedence ultrahang során, ha terhes lennék (18-19 hetes) látta volna?
- 31. hetes terhesen 1.500 grammra becsülték a babát. Dokim szerint ez kicsit kicsi. Mit csináljak, hogy nőjön a következő ultrahangig?
- Terhes vagy? Mikor volt az első ultrahangos vizsgálatod? Mi volt az eredmény?