Tényleg rosszul csinálom? (Kisfiam evése) (beszélgetős fórum)
Szia!
Köszönöm szépen! Hát igyekszem határozottabb lenni.
Az ilyen eseteknel hatarozottan de kedvesen kozold vele hogy hagyja beken a gyereket ha cumizni akar had cumizzon..Az en kisfiam mar lassan 2 es fel eves es bizony mikor faradt akkor cumi be maci fule kezben es ugy jarkal vagy alszik el..nincs egesz nap a szajaban kb 1-2 orat naponta..Nem fogom tole elvenni majd leteszi magatol.Az utcara ki nem menne vele semmi penzert..A cumisuveggel is igy vagyunk..A kislanyom (ikrek) nem cumuzik de cumisuvegbol issza a tejet..Nem issza meg poharbol..Ez van..Majd ha 3 evesek lesznek elkezdek aggodni addig nem..
Ne hagyd hogy Anyosod vagy a csalado rad eroltessek az elavult gyereknevelesi szokasokat..TE vagy a edesanya TE tudod erzed mi a jo a kicsinek nem ok..
Szia!
Köszönöm!
Van aminél bejön van aminél nem. A sütőnél már megégette egy picit magát, pár óra múlva kezdte előröl. Mindig elmagyarázom neki akár 100-szor is a dolgot. El is fogom, egyszer majd úgy is megérti, hogy miért nem szabad.
Az én lányomnál pl. soha nem jött be a tiltás, nem mondtam neki semmire, hogy nem szabad, inkább elmondtam neki, hogy ha azt csinálja, akkor mi lesz a következménye, átgondolta és rögtön rájött, hogy már nem is olyan jó ötlet.
Egy időben mindíg a mosógép tetejével bíbelődött, mikor megláttam, mondtam neki, hogy nyugodtan piszkálgassa, oda fogja vele zárni a kezét, az vérezni fog és nagyon fog fájni, soha többé nem nyúlt hozzá. (o:
De tudom, hogy van akinél ez bejön, van akinél nem. Ki kell tapasztalni! (o:
Igen normálisan is el lehetne mondani.
Igyekszem mindent jól csinálni. :-)
Hát az biztos, hogy normálisan is elmondhatná a véleményét.
Mindig szoktam mondani a kisfiamnak, hogy mit miért csinálok/csináltam.
Mondjuk én ellene vagyok mindenfajta mértékű odaütésnek, mert ebből nem fog tanulni a kisgyermek. Ő még csak sírással ("hisztivel") tudja kifejezni az érzéseit, tehát én semmiképpen sem ütném meg. Persze a te dolgod:)
Az egyik barátnőm is néha-néha odacsapott (egész picikét) a kislánya kezére, fenekére, de ebből csak annyit tanult a kicsi, hogy játszótéren, bölcsiben ő is ráütött más kisgyerekekre.
Mondjuk anyósod rosszul reagált a helyzetre, finomabban is elmondhatta volna a véleményét.
Szia!
Igyekszem! :-)
milyen nagy igazságot írtál! :-)
ez így van! sajnos.
:-)
na ugye!
bagoly mondja....
akkor meg ne paráztasd magad feleslegesen.
sok sikert a nagyszülőkhöz!:-(
legyen szép napod!
szia!:-)
Szia!
Köszönöm!
Most éppen azon vagyok, hogy ezt anyósomnál sikerüljön elérni! Idáig kevés sikerrel.
Az a vicc az egészben, hogy ha kérdeztem a nagyszülőktől valamit, bármelyiktől, a válasz az volt, hogy már nem emlékeznek. Viszont ha kioktatásról volt szó, mindenkinek megjavult a memóriája! :P
Lehet a te szüleid is csak most emlékeznek úgy, pedig másképpen volt...
Szia!
Hidd el nem csinálod rosszul!
A nagyszülőkben pedig tudatosítani kell, hogy nem az ő gyerekük, hanem a tiéd és te azt fogod a gyerekkel csinálni, amit te jónak látsz!!
Szia!
Köszönöm! A bólogatás megy szépen! :-) Csak van, amikor már nagyon extrém dolgot mondanak.
Szoktam azért próbálgatni, több kevesebb sikerrel. Csak hát ugye még nem úgy megy, ahogy kéne mennie szerintük.
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálok rosszul? Vagy tényleg megbuktam, mint anya?!
- Én látom rosszul vagy tényleg így van?
- Én látom rosszul vagy tényleg nem kellünk a bébivel?
- SOS! 8 hónapos kisfiam rosszul van, bedugult az orra, nem kap levegőt, nem tud aludni, hiába szívom le neki. Most mit csináljak vele?
- Merckformin XR-rel kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van? Tényleg komoly rosszullétet okoz?
- Kisfiam 32 hónapos és nagyon rosszul beszél, keveri a betűket stb. Tudtok valamit tanácsolni, mert a logopédushoz még kicsi?!