Tények és tévhitek a zsíros hajról (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Tények és tévhitek a zsíros hajról
a sampon a legagresszívabb tisztítószer, minél gyakrabban mosol hajat annál rosszabb lesz, mert kiszárad a fejbőr és beindul az extra faggyútermelés:D A fejbőrt meg kell tisztítani a portól, kosztól, érdemes gyógynövényes kímélő samponnal. Olívaolajos hajpakolás , nekem ez jobban bevált mint a ricinus olaj , azután pedig bánfi hajszesz aminek szárító hatása is van, A balzsam : bezárja a haj szerkezetét , a sampon maradványokat leoldja, tehát semlegesít.
csak a hajra kell tenni , fejbőr kizárva.
hajpakolás: havonta 1x belülről regenerálja a hajat , lezárják a rostokat.
de nem árt mellőzni a zsíros ételeket, amióta ezt a módszert alkalmazom sokkal szebb lett a hajam , és nem kell megmosnom 2 naponta.:P és ami a legfontosabb gyorsabban nő.:)
egyetertek!! van egy krizis, ami kinek elobb jon, kinek kesobb, nekem extra szaraz a hajam, a krizis nalam ugy masfel hetnel van, ami azt jelenti, hogy mar nem olyan szep, de ha tovabbmesz, akkor megint jo lesz. Tudom masnal az 1-2 nap, de at kell azon lendulni!
en kabe 5, azaz ot hete nem mostam hajat, viszont kedden megyek allasinterjura, arra meg kene, nem?
:)))
a hajam jol all!
Anita, nem hülyeség, hogy a balzsamot ne kenjük a fejbőrre. Nem a hajhagymákat kell táplálnia, hanem a hajadat. Igaz, hogy az már élettelen, de nem véletlenül lesz sokkal szebb, puhább, fényesebb egy-egy kezelés után.
Van olyan anyag, amit a fejbőrre kell kenni, de az nem a hajbalzsam, hanem fejbőr-ápolók, amik például a bőrproblémákat segítenek leküzdeni (zsírosság, korpásság), vagy éppen a fejbőr tápanyag ellátását javítják, vérbőséget fokozzák, ilyesmi.
sziasztok
az én hajam is nagyon zsíros viszont nekem a homlokom is már tini korom óta és igenis hullik a zsírosodástól én is észrevettem hogy ha elhúzom a hajmosást akkor bizony sokkal több jön ki a mosásnál és utána.sampont én is próbáltam már sokm fajtát,az viszont hülyeség szerintem h balzsamot ne kenjünk fejbőrre.akkor hogyan ápol?mivel ugye a haj élettelen csak a hagymák élnek.én tegnap vettem a ricinus olajat itt is említette valaki de nekem a fodrászom ajánlotta igaz hajnövesztésre főként de elméletileg azsírosodásra is használ.nekem is volt már párcentis hajam is meg hosszú is és ugyan úgy zsírosodott!
Szia! Ezzel én is egyetértek,én ugyan csak normál samponra váltottam,de az is segített kicsit,mert a zsíros hajra való még inkább kiszárította a hajamat,ami mosás után kellemes érzést keltett,de ez hamar el is illant,mert nap végére még inkább lapos,fényes és kezelhetetlen lett a hajam. Másrészt a hajvégeket mind inkább roncsolta és már nem használt más,csak az olló,olyan szinten tönkre ment,hogy 10 centi hosszan teljesen elhalt,roncsolt volt a fodrászom szeint is. Azóta megváltoztattam az étrendemet,még sokat nem változott a hajam állaga,mert stresszes az életem jelenleg és ez is befolyásoló tényező lehet,de rengeteg B-vitamint tartalmazó élelmiszert iktattam be,ami a fejbőr megfelelő működéséhez kell. Ez nem egy-két hetes kúra,inkább életmód kialakítást jelent és hiszem,hogy amit megeszünk azzá leszünk. És inkább eszem finomakat,mint vegyszert használok külsőleg:)
Tőled hajpalokási márkákat szeretnék kérni,mert sokszor elveszik az ember az összetevők felkutatásában.Leginkább a kókusz olaj érdekelne.
Előre is köszönöm szépen!
Én is ahhoz a táborhoz tartozom, aki nemrégiben még 2 naponta mosta a haját. Valószínűleg nekem genetika okozza a hamari zsírosodást, a bőröm is az.
Viszont mostanság minden nap egy picit bevizezem a hajam és beszárítom, továbbá melíroztatom a hajam. Ezzel kihúzom 3, de akár 4 napig is. Nem azt mondom, hogy frissenmosott kinézete van, de jobb mint régen.
Próbáld ki, hátha bejön.
A cikkedben pedig írod, hogy összekötöd a hajad. Úgy tudom, hogy az is csak a zsírosodát segíti elő.