Teherbeesési nehézségek (beszélgetés)
13. Ágio8405 (válaszként erre: 12. - Ava15)
tegnapelőtt 20:48
És az inzulinok mennyik voltak? Hozzáértő endokrinologusnàl voltál? Teljes pajzsmirig labor volt? Progeszteron szintet nézték már ciklus második felében?
12. Ava15 (válaszként erre: 9. - Ágio8405)
tegnapelőtt 20:19
Cukor nagyon kicsit alacsony, nem kaptam rá gyógyszert, ètkezèsre kell jobban odafigyelnem. PCO nincs, vetèlès 5 hónap próbálkozás után 6 hetesen történt.
11. Ava15 (válaszként erre: 10. - Mimi0000)
tegnapelőtt 20:17
Nagyon köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk. Gratulálok ès a legjobbakat kívánom ☺️
10. Mimi0000
dec. 30. 23:59
Sziasztok! Nekem PCOS-em volt. Jelenleg 12 hetes várandós vagyok. Nekem nem volt beágyazódási vérzésem, én mértem a hőmet onnan tudtam, hogy mikor teszteljek először ( nem voltak pontosak a ciklusaim, így muszáj volt nézni, hogy egyáltalán van-e peteérésem, ha igen mikor), valamint metformint szedtem. Előtte 2 éve sikertelenül próbálkoztunk. Teljesen bele fáradtam, kikészültem. Januárban köztük volna a lombikot, így el engedtem már, kértem petefészek átjárhatóságira időpontot és vissza az endokrinológushoz, majd a megszokott időben, hőmérőzés alapján, mint megszokott "rutin" neki álltam tesztelni ( mivel mértem a hőmet pontosan tudtam mikor kell először tesztelni,ami a legkorábbi időpont lehet) és kisebb szívroham 2 év és egy halvány pozitív teszt. Igaz, hogy van valami abban, hogy elengedd, de teljesen sosem lehet. Én 2 hónapot engedtem volna el, de azt sem teljesen, hiszen minden fennmaradt vizsgálatra mentem volna, hogy egyből mehessen a lombik és ne húzzam az időt, de így időpont lemondás lett belőle. Annyit sírtam és reménykedtem, hogy elfáradtam, majd jött egy meglepetés, mikor nem számítottam rá, mivel alig voltunk együtt is a férjemmel. Egy biztos, hogy aki kitalálta a hőgörbe vezetést, hát le a kalappal előtte, anélkül kitudja mikor tudom meg, hogy várandós vagyok, hiszen nem volt szabályos ciklusom, így azt se tudnám, hogy pontosan mennyi idős a kicsi. Persze az ultrahangon látszik, de akkor is jobb, hogy én napra pontosan tudom ebből, hogy mikor fogant. Viszont a metformin nélkül biztos nem sikerült volna,hiába nem volt úgy gond a cukrommal, arra kaptam, hogy legyen biztosra ovuláció és segítsen megtapadni és lecsökkenteni a vetélés kockázatát. ( Nekem azt mondták gyerekem se lehet, egyedül az endokrinológus állt pozitívan hozzá, hogy hamarosan várandós leszek én is és a kontrollra már várandósan mentem vissza, sőt a terhesség meg állapításon 2 orvoshoz is elmentem, mind a kettő orvos csak nézett, hogy hogy lehet) szóval nehéz erősnek lenni nagyon, de muszáj, mert sikerülnj fog! Kívánom, hogy minél hamarabb sikerüljön és minden a lehető legjobban menjen!!
9. Ágio8405 (válaszként erre: 8. - Ava15)
dec. 29. 08:39
De milyen vizsgálatok voltak? Terhelését inzulin és cukor eseményeit milyenek? Teljes pm panel? A prolaktin legtöbbeknél inzulin rezisztencia/pco miatt van és ha az kezelve van a prolaktin is helyre jön. Én is így votlam. A vetélés mennyi idő próbálkozás után volt és hányadik héten?
8. Ava15 (válaszként erre: 6. - Ágio8405)
dec. 29. 06:55
Hormonális probléma volt nálam, ami egy hónap gyógyszeres kezelés után helyreállt. Újabb vizsgálatok, minden eredmény rendben, baba mègse jön.
6. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Ava15)
dec. 28. 18:01
A vetélésnél derült ki ok? Volt mar valami vizsgálat? Sajnos csomó gond lehet( pl veralvadási probléma vagy immun gond) és ezeket sajnos csak több vetélés után kezdik kivizsgálni 😟 Addig meg csomó veszteség éri a nőt amit meg lehetne előzni és kezelni. Csomó testi, lelki szenvedéstől megkímélve a nőket. Így hogy 2 éve várjátok sajnos valami biztos nem kerek valamelyikötöknél. Akinél “ csak” a termesztés kiválasztódás az oka a vetélésnek, ott nem tart 2 évig 😟
5. Ofev (válaszként erre: 1. - Ava15)
dec. 28. 17:14
Szia! Nekünk kifejezetten ajánlottak egy ovulációs+terhesség teszter szettet, az EasyHome márkát, konkrét típust is, linkkel a végén.
Mi szerencsések voltunk, ahogy elkezdtünk próbálkozni, ezt is használtuk egyből. Az első ovuláció után siker volt, pedig van hátrahajló méhszáj és ciszta a petefészkekben.
Viszont aki ajánlotta nekünk, azt mondta, 2 évig próbálkoztak, és ezzel rögtön összejött nekik is.
Ha már volt ilyennel tapasztalatod, akkor is ajánlanám, mert erre esküdött az ismerősöm.
Remélem, sikerrel jártok!
4. Ágio8405 (válaszként erre: 2. - Violet18)
dec. 28. 14:54
Biztos nem bántásból írtad, de egy meddőségi problémával küzdő embernek ezt ajánlani az a legbántóbb. Társaik mint tudjuk sajnos sokaknak nem is elég hozzá a ne görcsölj rá, mert olyan probléma van amivel nem sikerülhet segítség nélkül.
3. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Ava15)
dec. 28. 14:51
Erre biztosat senki nem tud mondani. Tesztelj két nap múlva megint ha addig nem jön meg.
2. Violet18
dec. 27. 20:40
Ilyenekhez nem értek, de sztem ne görcsölj rá, engedd el, és ha itt az ideje jönni fog a baba 🤷♀️
1. Ava15
dec. 27. 17:09
Sziasztok. 25-26 naposak a ciklusaim, tegnap (23.napon) egy èlènk piros vèrpötty volt a papíron pisilés után, azóta enyhe barnázgatás, menstruáció sehol, reggeli vizeletből negatív lett a teszt. Nem volt ilyen PMS tünetem mèg korábban, főleg nem a 23.napon. Lh teszt 13-14-èn lett pozitív, abban a pár napban aktívan próbálkoztunk (egyèbkènt 2 ève sikertelenül, 1 vetèlèssel). Volt már hasonló valakinek, lehet ez mèg terhesség? Közben norprolac-ot szedek 2 hónapja magas prolaktinra, amit szèpen le is vitt mèg múlt hónapban a gyógyszer 150-re. Vagy okozhatja maga a gyógyszer ezeket a fura tüneteket?