Te mit tennél, ha a gyereked 2, 5 hét betegség után megy oviba és a 3.napon betegen jönne haza? (tudásbázis)
Úgy érzem mindig úgy gondoljátok, hogy csak más lehet a hibás ha beteg a gyerek, de sajnos a férjem is ilyen rövidlátó!
Gondoltatok már arra, hogy lehet, hogy rajtatok vagy családtagjaitokon ha nem is látszik durván, hogy beteg de ő is hozza-viszi a bacikat?!
Tehát mivel a picik immunrendszere gyenge és őket jobban megviseli az amire, ha észre is veszed csak legyintesz marad a védekezés!
Szerintem erre kéne koncentrálni!
Egyébként a legújabb oltás - ami, ha jól tudom 2 éves korig ingyenes - lehet az egyik megoldás a sok közül.
A legfontosabb, szerintem a legdurvább középfülgyulladásra pl. jó!
Ha túl nagy az orrmandula az orrüreghez képest az is fokozott visszafertőződési góc!
Mindezt gyakorlatból írtam ugyanis két (7 és 2)gyermekem van:)
Szerencsére sikerült egy olyan dokit becserkésznem aki nem volt rest felvilágosítani minderről amiért nagyon hálás vagyok érte:)
Mi is így vagyunk.Februárba kzdtük az ovit.Én teljesen kivoltam, mert állandóan beteg volt mindkét gyerek.Együtt kezdték az ovit.Tényleg bosszantó,hogy némelyik gyereket,hogy viszik oviba és nem kimondottan az aki dolgozik.Én adtam nekik nagyon drága immunerősítőt, hát nem nagyon hatott.Mire egy gyerekorvoshoz elvittem őket és azt mondta,hogy fél év mulva meg kell ismételni a kúrát és csak utánna fog hatni.A gyerekeknek fájt a torka, piros volt, köhögtek,folyt az orruk, a nagyobb meg tortyogott mert nem akart lejönni a váladék.Kérdeztem,hogy mi legyen az ovival..erre a dokinő: megértené ha nem vinném őket mert lenne itthon mellettük egy 6 hónapos kicsi...mehetnek nyugodtan, lázuk nincs.....Na én nem vittem őket, hanem infralámpáztam ,hogy szépen jöjjön le az orrváladék....Szóval fura, hogy a dokinő is ezt mondta van 3 gyereke, mikor látom,hogy nem érzik jól magukat és persze hallom is a köhögést.Ő nem a mi háziorvosunk, de mivel mindíg betegek elvittem őket hozzá, hátha jobbat tud ajánlani..De nem így volt.Ő is azzal jött,hogy át kell esni a betegségeken...Amikor ők betegek voltak akkor mi is a párommal..szegény sokszor úgy ment dolgozni mint a mosott sz@r..hiába ezek már új vírusok és bacik.....Én is adtam nekik vitaminokat is de nem sokat segített, sajna...
Remélem ősztől jobb lesz.....
Ay én nővérem háziorvos, az unokaöcsém 6 éves, nekem pedig egy majdnem 8 hónapos fiam van .
Az a helyzet, hogy az inmunrendszer csak 5-6 éves korra erősödik meg annyira, hogy ellen tudjon állni a nyavajáknak, ezért van, hogy a kicsik gyakrabban betegek. Fertőzni pedig már akkor elkezdenek, amikor még nem is látszanak a tünetek.
Nálam a nagyobbik 13 hónaposan kezdte a bölcsődét, mivel hamar vissza kellett mennem dolgozni. Az első 2 évben egyfolytában beteg volt, mire kigyógyult, elkapta megint. Pedig szoptattam 2,5 évig. Már ott is sok problémát okozott, hogy a többi szülő betegen (sokszor lázcsillapítóval és gyógyszerrel) vitte a gyereket a többi még egészséges közé.
Mikor kezdte a kiscsoportot már javult a helyzet, megerősödött az immunrendszere. Mindenkinek ajánlom a Béres cseppet!
A pici akkor született, mikor a kiscsoport félévénél tartottunk. Decemberben nagy hóba vihettem mind a kettőt, sokszor a nagy a babakocsi elején csücsült. A kicsi azóta egy éves múlt, nem sok betegséget kapott el,( max. nátha ) rengeteg gyümölcsöt eszem és étrendkiegészítőt szedek, így szoptatok!
A nagyobbik most középsős és nagy betegsége nem volt, még az orra is ritkán folyik! Használjuk rendszeresen a Sterimar orrsprayt és odafigyelünk arra, hogy sok gyümölcsöt egyen ilyenkor főleg. Anyukák, Apukák! Az olyan szülők, akik betegen viszik a gyereket, legtöbbször azok, akik nem tudnak táppénzre menni munka mellett. Sajnos szenvedtünk magunk is eleget, de betegen sosem vittem! Mivel ilyen szülők mindig voltak, lesznek....ezért érdemes a megelőzésre törekedni, hogy minél kevesebb esélye legyen annak, hogy beteg legyen a gyerkőc.
nem is jó...sajna isiben is ez van:((viszont tanító nénik pl nem adnak szalvétát annak a gyereknek,aki nem vitt be...ez ugyancsak felemás dolog nekem:(
Hiányzott a fiam januártol,a héten ment először.Mindent beadunk,viszünk,sajna a fiam azon kevesek egyike aki normális ruhákban jár isibe(itt nem az anyagiakra,márkára gondolok,hanem a tisztaságra,tisztálkodásra).Tehát első félévben badtunk mindent,azt mondták szólnak ha fogytán,és majd vigyük folyamatosan.tehát felment a gyerek és második nap nem normálisan szoltak neki hogy vigyük be újra a holmikat,hanem kajcsinál azon szavakkal kapott szalvétát,hogy te hoztál be,ezért MA MÉG KAPSZ,de ha holnapra nem hozod,neked sem jár....
És egy normális kisvárosban élünk elvileg,most szembesülök ennyire ezekkel a dolgokkal...
Hát ez úgy szokott lenni az panaszkodik akinek van :-( Talán majd suliba jobb közösségbe kerül ahol nem lesz ilyen.
De azért az ledöbbentő hogy nyaralni van pénz az ovit fizetni meg nincs :S
Az ovi első, betegségekkel teli évét legjobb egyszerűen "túlélni". :-(
Mi tavaly horribilis összeget költöttünk vitaminokra, ásványi anyagokra, homeopátiás orvosokra, szerekre, ezüst kolloid, Béres csepp, Fitominerál, Oscilloccinum, Echinacea, C vitamin, biztos nem írtam mindent, és szinte állandóan betegek voltak/tunk, októbertől-július elejéig.
Szeptemberben a nagyobb második évet kezdett.(Kicsi jövőre lesz ovis.) A 2.ker-ből kiköltöztünk vidékre. Minimum napi egy órát vannak kint a jó levegőn.
És, szedetek velük most is pár dolgot, de csak a töredékét a tavalyi arzenálnak.
Kis nátha, kétnapos láz, hőemelkedés...szeptember óta összesen a két gyereknél kb 6-szor.
Olyan van többször, hogy a kicsinek víztiszta váladék folyik a nózijából, vagy 5 napig, és kész...vagy a nagy orra szörtyög kissé,de semmi súlyosabb.
Tehát, a második év már könnyebb. :-)
Ne gondold hogy az viszi leginkább betegen a gyerkőcöt közösségbe,aki dolizik.Nálunk az anyukák jó része otthon van,szerintem egy egy ovis csoportban jó ha 3-4 anyuka dolizik...és ők általában megoldják valahogyan.A gond nálunk azokkal van,akik bokáig csurgó takonnyal,már elnézést,de így van,és köhögve engedik oviba a gyereket,mert nem lázas,vagy csak hőemelkedése van.Azt mondják ingyen kap enni a gyerek,hát viszik....addig sincs otthon:((
Én mivel az iskolásom beteg volt egymás után többször,az első megfázás után otthon hagytam a kicsit is,mert most otthon vagyok velük.Ha doliznék,fogalmam nincs hogyan oldanám meg az állandó visszaeséseket...
További ajánlott fórumok:
- Crohn betegség
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Szülni valamilyen autoimmun betegséggel
- Ha lenne az oviban webkamera, benéznél, hogy mit csinál a gyereked?
- Mivel csökkenthetném kisfiam állandó arcüreggyulladásának gyakoriságát? A betegség utáni első pár nap után az oviban minden kezdődik elölről