Ha lenne az oviban webkamera, benéznél, hogy mit csinál a gyereked? (beszélgetés)
ó
de jó lenne...
Szívesen bekukkantanék néha egy-egy rövid időre. Bár tudom, hogy akkor nem azt a képet látnám, ami általában történik az óvodában...ahhoz kandikamera kellene. Nekem egy vegyes csoportba jár két gyermekem. Amíg nagyobbik csak egyedül járt nagyon elégedett voltam az óvónőkkel, dajkával. De mióta ketten járnak, az egyik óvónőt, mintha kicserélték volna, folyton hibát keres a gyerekekben. Lehet, hogy a kisebbet nem kedveli annyira, mint a nagyobbat (teljesen más temperamentumú gyerekek), de ő ragaszkodott ahhoz, hogy egy csoportba járjanak. Most több testvérpár is van a csoportban, és a többi szülőnek sem mindenben jó a tapasztalata. A kisebbik gyerekem szinte semmit nem hajlandó csinálni a csoportban az óvónénik szerint, csak ritkán, ha kedve van. A fejlődési lapja szerint alig fejlődött, illetve alig tud bármit........kíváncsi lennék miért viselkedik úgy az oviban az amúgy okos, ügyes gyerek.
Egy éve még eszembe sem jutott volna, hogy benézzek, mert addig minden rendben volt az ovival.
Látod,itt megint az a gond,hogy nem tudod,hogy a dajka képzésen mi az elmélet része,különben nem is tetted volna ezt a megjegyzést.Ha figyelmesen olvasol ott szerepel a "szinte" szó is.
Tovább nem vitázom veled,mert nincs értelme,ez a fórum nem erről szól.
Lehet,hogy nálatok nem ,de a mi ovinkban simán a dajkákra vannak bízva a gyerekek,Én pl mikor gyakorlaton voltam simán egyedül hagytak a nagycsoportosokkal 3 órára,igaz hírtelen nem is tudtam,hogy mit csináljak velük ami tetszene is nekik,de aztán megoldottam ügyesen.
Mái napig is sokszor van,hogy megyek a gyerekért és csak a dajka néni van bent velük stb.
Mond,a Te kezed alá nem segít egy dajka sem?????Ne mond ,hogy nem mert úgysem hiszem!
Pontosan. Mi is óvodaválasztás előtt állunk, sajnos a körzeti óvodáról rossz véleményem van - ritka idegbeteg természetű dajkát és óvónőt ismertem meg. Gúnyolódtak egy három éves kisfiún a fiú és a csoport füle hallatára hangosan azért mert megbotlott egy kint hagyott bicikliben az egy méter szélességű folyosón mikor kettesével vonultak ki. Persze a nagy gúnyolódás után eszükbe jutott, hogy bárki elbotlott volna benne.
De tudnék még mesélni - teljesen el vagyok kenődve, mert nem körzetibe meg nem egyszerű bejutni.
Sajnos itt is van olyan ovi, ahol elég keveset foglalkoznak a gyerekekkel. Barátnőm is hozta haza a kisfiát és még a homloka is tiszta taknyos volt szegénykének. De ennél voltak durvább dolgok is.
Kisfiam szeptembertől lesz ovis, de már előre félek. Mert amiket itt olvasok és ismerőseimtől hallok, hááát... Csak reménykedni tudok, hogy jó helyre iratom be a gyerekemet, jó óvónénije lesz.
A kis fiam szereti is nagyon és sokszor nem akar hazajönni, annyira jól érzi magát. Ezért szívesen viszem. Állítólag nagyon jó fiú. Én szerintem is sokat változott, amióta óviba jár. Vacsora után mindig leszedi az asztalt maga után stb...
Olyat viszont én is láttam, hogy a gyerekeknek a taknyuk nyáluk egyben van, már szinte a szájában folyik és nem törlik meg nekik. Ettől én is kiborultam, szerencsére nem az én fiammal történt. És sokszor az sem tetszik, hogy nem a meglelően öltöztetik fel őket, amikor kimennek az udvarra. Októbertől jár óviba és szinte állandóan beteg. De szerintem ez sok gyerekkel van így.
Nagyon érdekes dolgokat írtatok! Mi Németországban élünk és ide jár a a kis fiam óvodába. Itt csak az viheti el a gyermeket, akinek a fotója ki van téve a családi falra. Ezzel teljesen egyet értek.
Itt is van idősebb óvónéni és fiatal is. Mi a 22 éves Nadinet kaptuk, akitől először beparáztam aztán már örülök neki, mert az idősebb teljesen ki van égve és durván bánik a gyerekekkel. A mi óvónénink még motivált és meg akar felelni, jobban leül a gyerekekkel játszani.
igen kevés
gondoljatok bele, hogy van 28 gyerek és mindnek egyenként kell pl az anyáknapi verset megtanítani
plussz a kis ajándékokat elkészíteni(a gyerekek készítik, de akkor is figyelni kell)
ne haragudj, de a dajka nem fog a gyerekekre vigyázni
nem fogja a foglalkozást tartani
További ajánlott fórumok:
- Szex chat, webkamera
- MSI VR-601x-085 laptop telepítőlemezén hol találom a webkamera telepítőjét?
- Vettünk webkamerát az otthoni gépre, a laptopon eleve volt, most akkor mindent látni fognak a szüleim, hogy miket nézek meg a laptopon?
- Hogyan győzzem le azt a félelmemet, hogy lásson egy nagyon kedves fiú barátom webkamerán keresztül?
- Melyik városban található élő Webkamera, mint Székesfehérváron az Országalmánál?
- Windows újratelepítés volt a gépemen. A webkamerám telepítőlemezét nem találom.Tud valaki segíteni, hogy a neten találok-e hozzá programot?