Tartozik az albérlő, de lelépett! Mi ilyenkor a teendő? (beszélgetés)
Ez a helyes hozzáállás - a jogifórumon a jogászok is ezt javasolják.
Már az első havi nemfizetés után is a tulajdonos kezében vannak a szálak, és a kaucióból egyhavi problémát bőven meg lehet oldani.
És ha nem tudják rajta?
Szerintem másodlagosan a tulajdonoson. Mellesleg a tulajdonosnak érdeke is, ha mihamarabb ki akarja adni.
De néha elgondolkodok, hogy mekkora lutri már kiadni egy albérletet a mai világban. Mi is jártuk meg albérlőkkel. Nagyobb kárt hagyott maga után, mint amennyi a kaució volt. És nem mellesleg havonta volt ellenőrizve az albérlet. Csak ki gondolta, hogy nézd meg a heverőt, hogy nincs e ott egy részen kise...elve, mer valahogy ott maradt egy fenék lenyomat. Utóbb láttuk, hogy a dohányzó asztalon marha nagy lyukak voltak. A padló meg felkarcolva. (csiszolt parketta) És mindezeket ugye milyen jól le lehet takarni? :S
Jah!
Akkó' jóóó!
Na szép álmokat! ;)
Igen, én is laktam így albérletben, és nem volt konfliktus sosem.
Tiszta sor volt mit használtunk el, azt fizettük.
Úgy tudom ha nem hivatalosan lett kiadva,de albérleti szerződés írtak,akkor akár bírósági úton is, de be lehet hajtani.Aztán kérdés,hogy megéri-e.
A végrehajtónak előre kell fizetni,és ha esetleg akár 5 év múlva be tudják hajtani az illetőn,akkor visszakapja a végre hajtótól ezt a pénzt is!
én nem bízom a bérlőre egyik rezsiszámla fizetését sem, én kifizetem, vele meg elszámolok havonta. szerintem csak így lehet. meghatalmazást sem adok semmire, magam intézem a saját nevemre az összes kábeles, netes, akármilyen kívánságot.
bocs, ez nem a témához tartozik, csak a jövőbeni albérlővel a gond elkerülése végett írtam....
ooo, latom masnak is volt gondja idiota alberlökkel.
Igaz nekünk mar 5 eve hogy ilyen volt, de bizony a viz, villany, gaz az olyan tartozas amit nekünk kellett kifizetni ha azt akartuk hogy tovabbra is legyen a lakasban. Aztan lehet pereskedni ha hivatalosan volt kiadva a lakas. De hosszadalmas, es utana sem biztos hogy be tudja hajtani rajtuk.
a telefon, teve es hasonlok megoldhato. Ott is elöször lesz nemi para hogy addig nem akar az adott szolgaltato masikat bekötni ugyan arra a cimre, de ott megbeszelhetö hogy ök hajtsak be az alberlön es ne neked kelljen fizetni. Mar ha az alberlö neven volt.
Teee!
Tudod hogy értem! :)))
Na erre jó a kaukció!
Sokan 'köcsög' dolognak tartják, de ilyenkor korrigálható a kár...
attól hajtja be akinek a nevére a gázszámla érkezett de menjetek be megkérdezni és leiratni a nevükről a kiköltözéstől és akkor mehet bele az uj lako
szerintem
A tulajdonos is felel a tartozásért egyetemlegesen a bérlővel. Úgyhogy valószínűleg a barátnődtől is fogják követelni.
Remélem volt albérleti szerződés, mert utána lehet rajta követelni. Vagyis ha adózott is az albérleti díj után.
Kivéve, ha nem tudja egyik fél sem fizetni, hogy a csaj fizetett rendszeresen. De szerződés akkor is kell, hogy legyen.
További ajánlott fórumok:
- Hogy fejeznéd be a mondatot? Tavaly ilyenkor még....
- Mi a teendő ilyenkor?
- BKV-t nem lehet ilyenkor beperelni?
- Egy lány mellémült egy parkban, de pancser voltam, és lelépett, hogy éljem túl?
- Társkereső és a férfiak, ilyenkor mi a cél?
- Kaptam virágot a páromtól, de szó szerint szinte csak "odadobta". Mit tegyek ilyenkor?