Táppénz után, ha gyeden lesz, elküldhetik a kismamát? (tudásbázis)
3. globus (válaszként erre: 1. - Lillu_12)
2019. febr. 20. 09:05
Miért ne mehetne? Csak az a kismama nincs táppénzen, amelyik nem akar. Beszélje meg nőgyógyászával, aki javaslatot ír a gondozási könyvébe és többet nem kell dolgoznia.
Azt nem tudom, hogy későbbi jövedelmét miképpen befolyásolja a tp.
2. timycat (válaszként erre: 1. - Lillu_12)
2019. febr. 19. 22:19
Ahogy bejelenti a munkáltatónak a terhességet felmondási védelem alatt áll (persze ez a munkavállalói kötelezettségek teljesítése alól még nem ment fel). Nyilván nem bemondásra megy, meg nem a kétcsíkos kell hozzá, hanem orvosi papír.
A másik pedig, hogy ha kéri az orvosát simán kiírja veszélyeztetett terhesnek, legalábbis az én dokim ilyenen nem hezitál, az ő felelőssége a kismama és a baba. Ha a kismama panaszkodik a munkakörülményekre, stresszre ő nem tököl, a táppénz nem neki fáj.
1. Lillu_12
2019. febr. 19. 22:14
Leszögezem, nem rólam van szó, hanem egy kedves barátnőmről. 6 hónapja dolgozik egy helyen. A fizetése jó, de a légkört utálja. Pár napja tesztelt és pozitív lett. Járható út az, hogy veszélyeztetett terhesnek veteti magát fel és elmegy táppénzre?
További ajánlott fórumok:
- Ki szeretné, ha bővítenék a Hoxán elküldhető jelek tárházát? Milyen jelet szeretnél?
- A munkáltató elküldheti a dolgozót fizetés nélküli szabadságra?
- Külföldön lévő rokonomnak, szeretnék sms-t küldeni. Ugyanúgy elküldhetem, mintha a másik városba lenne? Vagy kell-e valami hívószám pluszba?
- Elkezdtem gyűjteni a műanyag kupakokat.Tudok valakinek vele segíteni, akinek elküldhetném?
- 2011 betegállomány alatt elküldhet a munkáltató?
- Ha csökkentik a munkaórámat az új szerződésben, annak lejártakor elküldhetnek?